Yaşamını yitiren 5 savaşçının kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi 21, 23, 26 ve 28 Şubat tarihlerinde Til Temir, Til Hemîs ve Hesekê operasyonlarında yaşamını yitiren 5 savaçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi 21, 23, 26 ve 28 Şubat tarihlerinde Til Temir, Til Hemîs ve Hesekê operasyonlarında yaşamını yitiren 5 savaçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, resmi internet setisinde yaptığı açıklamada, 21, 23, 26 ve 28 Şubat tarihlerinde Til Hemîs, Til Temir ve Hesekê’de yaşamını yitiren 5 özgürlük savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

YPB Basın Merkezi, “Yoldaşlarımız Til Hemis hamlesinde yer aldı ve kahramanca savaşarak şehit düştü. Bir yoldaşımız da Hasekê kenti ile Til Temir kasabası arasında DAİŞ çeteleri tarafından yerleştirilen mayının patlatılması sonucu şehitler kervanına katıldı.

Yoldaşlarımız mücadelelerinde taviz vermeden şehadet anına kadar başarı hedefi ile şehitlerin izinde ilerledi.

Yoldaşımız Bakur Kürdistanlı Numan Siyabend Feraşîn katılımı ile Rojava Kürdistan’ında halkların kardeşliğindeki köprüyü güçlendimiştir.

Halk Savunma Bilikleri olarak, şehitlere olan sözümüzü yineleyerek, şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunuyoruz” dedi.

YPG açıklamasına göre, yaşamını yitiren özgürlük savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle:

Van doğumlu, Nûman Siyabend Feraşîn kod adlı, Samî Bayar, 26 Şubat 2015’te Til Hemîs Desewiye’de yaşamını yitirdi.

Til Temir doğumlu, Bahoz Til Temir kod adlı Bahoz Yusuf, 23 Şubat 2015’te Til Temir Geybis’te yaşamını yitirdi.

Hasekê doğumlu, Dilyar Hesekê kod adlı Muhemed Hemo, 28 Şubat 2015’te Hesekê’e yaşamını yitirdi.

2011 katılımlı Qamışlo doğumlu Orhan Qamişlo kod adlı Ebdulkerîm Mehemed, 21 Şubat 2015’te Til Hemîs Sehawiya köyünde yaşamını yitirdi.

2012 katılımlı Gever Botan kod adlı Mehemed Tehlo, 26 Şubat 2015’te Til Hemîs- Sihawiya köyünde yaşamını yitirdi.