Xebiş köyünde 11 çete üyesi öldürüldü

Til Temir’e bağlı Xebiş köyünde çete gruplarına yönelik iki ayrı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 11 çete üyesi öldürüldü.

Til Temir’e bağlı Xebiş köyünde çete gruplarına yönelik iki ayrı saldırı düzenlendi.  Saldırılarda 11 çete üyesi öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Cizîre Kantonu’nun batı sınırlarında devam eden saldırılarına karşı YPG / YPJ güçlerinin direnişinin sürdüğüne dikkat çekti.

Dün gece YPG / YPJ güçlerin Til Temir’e bağlı Xebiş köyünde çete gruplarına yönelik 2 ayrı saldırı düzenlendiğini vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Saldırı hazırlığında bulunan bir çete grubuna yönelik şok bir baskın gerçekleştirilmiştir. Kaçmaya çalışan çete gruplarını etkili bir şekilde vuran güçlerimiz çetelere ait fox tipi bir aracı imha etmiştir. Burada tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürülmüştür.

Ayrı bir noktada düzenlenen ikinci saldırıda da çetelere ait askeri bir araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Alev alarak yanan araçtaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Müdahale amacıyla alana ulaşmaya çalışan çetelere de müdahale eden güçlerimiz burada 2 çete üyesini öldürmüştür” dedi.

KOBANÊ DİRENİŞİ 194’ÜNCÜ GÜNÜNDE

YPG Basın Merkezi 194’üncü gününde devam eden Kobanê’nin güneyinde bulunan Sepeta Ereban köyünde YPG / YPJ güçleri ile çete grupları arasında yaşanan çatışmaların devam ettiğini belirtti. YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verdi: “Dün gece şiddetlenen ve sabah saatlerinde de aralıklarla devam eden çatışmalarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür.

Aynı cephede bulunan Girêk köyünde konumlanan çete gruplarına yönelik düzenlenen saldırıda ise tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.”