Türk ordusundan yoğun bombardımanlar

Türk ordusunun sınır hattındaki hareketliliği arttı. Oremar Karakolu Avaşın alanı sınır hattındaki Tepê Şehit Gafur, Tepê Şehit Rahime ve çevre alanlarına yönelik yoğun obüs, havan ve ağır silahlarla bir bombardıman gerçekleştirirdi.

Türk ordusunun sınır hattındaki hareketliliği arttı. Oremar Karakolu Avaşın alanı sınır hattındaki Tepê Şehit Gafur, Tepê Şehit Rahime ve çevre alanlarına yönelik yoğun obüs, havan ve ağır silahlarla bir bombardıman gerçekleştirirken, keşif uçuşları da yapıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HSM’nin son günlerde artarak devam eden bilinçli ve kasıtlı geliştirilen askeri saldırılara ilişkin açıklama yaptığını hatırlattı. Bu saldırılar ile gerilla güçlerinin çatışmalara çekilmek istendiğini ve yine askeri provokasyonlar yaratılmaya çalıştığına dikkat çeken HPG BİM “Bu saldırılara karşı gerilla güçlerimiz uyarı amaçlı karşılık vererek gereken cevabı vermiştir” dedi.

27 Mart günü saat 09:00-12:00 arasında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı ve Türk ordusunun denetiminde olan Oremar Karakolu Avaşın alanı sınır hattındaki Tepê Şehit Gafur, Tepê Şehit Rahime ve çevre alanlarına yönelik yoğun obüs, havan ve ağır silahlarla bir bombardıman gerçekleştirildiğini HPG BİM kaydetti.

“Gerilla güçlerimiz ise Türk ordusunun bu saldırılarına karşı ağır silahlarla karşılık vermiştir. Ayrıca saat 08:00 - 22:00 arasında Tepê Şehit Gafur ve Tepê Şehit Rahime alanları üzerinde insansız hava araçlarının da yoğun keşif uçuşları gerçekleşmiştir” denilen açıklamada yine 27 Mart günü öğle saatlerinden sonra Haftanin alanının sınır hattında bulunan ve Türk ordusunun denetiminde olan Maymun Tepesi Karakolu askerleri tarafından grup halinde sınır hattında bulunan Kêlik alanına operasyon gerçekleştirilmek istendiğini belirtti.

HPG BİM, Türk ordusunun bu girişimini fark eden gerilla güçlerinin uyarı amaçlı ateş açtığını, bu uyarı ateşi ardından Türk ordusunun alandaki operasyon güçlerini geri çektiğini de vurguladı.

27 Mart günü saat 16:30-17:30 arasında Maymun Tepesi Karakolu’ndan sınır hattında bulunan Tepê Şehit Merwan, Deryê Davetîya ve Dola Şehit Delîla alanlarına yönelik obüs ve havanlarla bir bombardıman gerçekleştirildiğini, ağır silahlarla da çevre arazilere rast gele ateş açıldığını belirtti.

Yine aynı gün saat 13:00 ile 16:00 arasında insansız hava araçlarının bu alanlar üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirdiğini de duyuran HPG BİM, “27 Mart günü saat 10:30 - 11:30 ve 15:00 - 16:00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Metina alanı, saat 18:00 - 19:00 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçlarının keşif uçuşları artarak devam etmiştir.”