Til Hemis'te ikisi emir, onlarca çete üyesi öldürüldü

Til Hemis ve çevresinde DAİŞ çetelerine karşı başlatılan operasyon 8’inci gününde başarı ile devam ediyor. Operasyonda öldürülen çeteler arasında Ebu Bekir Es-Safhawî ve Cewad El-Heskawî isimli emir ismi verilen 2 çete başı da bulunuyor.

Til Hemis ve çevresinde DAİŞ çetelerine karşı başlatılan operasyon 8’inci gününde başarı ile devam ediyor. Operasyon DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyon ve bölgedeki Arap aşiretlerinden oluşan Ceyş’ul Senedîd güçlerinin de aktif destek verdiği operasyonda çetelere ağır darbeler vuruldu. Operasyonda öldürülen çeteler arasında Ebu Bekir Es-Safhawî ve Cewad El-Heskawî isimli emir ismi verilen 2 çete başı da bulunuyor.

YPG Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada DAİŞ çetelerinin Cizre Kantonu üzerindeki tehdidi bertaraf etmek amacıyla Til Hemis ve çevresinde yürütülen operasyonun 8’inci gününde devam ettiğini kaydetti.

DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyon ve bölgedeki Arap aşiretlerinden oluşan Ceyş’ul Senedîd güçlerinin aktif destek sunduğu operasyonlarda çetelere ağır darbeler vurulduğunu kaydeden YPG Basın Merkezi, “24 saat süren şiddetli çatışmalar ardından Til Berak kasabasını özgürleştiren güçlerimiz aynı gece ilerleyişini sürdürmüştür. Güçlerimiz Til Berak'ın 5 km kadar güneyinde bulunan stratejik bir kavşağı çetelerin elinden kurtarmıştır. Bu operasyonda tespit edilebilen 70 çete üyesi öldürülmüştür. Öldürülen çeteler içinde Ebu Bekir Es-Safhawî ve Cewad El-Heskawî isimli emir ismi verilen 2 çete başı da bulunmaktadır. Til Berak'ın çetelerden kurtarıldığı operasyonda 1 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehit düşmüş, 3 yoldaşımız da yaralanmıştır.

Bugün sabah saatlerinde güçlerimiz Til Hemis ve Til Berak arasında bulunan bölgeyi çetelerden temizlemek amacıyla yeni bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz bu bölgede bulunan stratejik Um El Rus köyü ile 10 km'lik bir alanı çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Burada güçlerimiz Türk vatandaşı bir çete üyesini yaralı bir şekilde ele geçirmiştir. Alandaki operasyon devam etmektedir” dedi.

KOBANÊ’Yİ ÖZGÜRLEŞTİRME HAMLESİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan DAİŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasında olan Kobanê’yi özgürleştirme hamlesinin de 167’inci gününde devam ettiğini hatırlatan YPG Basın merkezi, YPG / YPJ güçlerinin dün gece çete işgalindeki noktalara yönelik operasyonlarına hız vererek, birçok köyü ve stratejik noktayı kurtardığını duyurdu.

“Şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyonlarda çetelere ağır darbeler vurulmuştur” denilen açıklamada dün gece Kobanê’nin batısında bulunan Fırat suyu yakınlarındaki bazı köylere yönelik operasyon düzenlendiğini belirtti. Operasyon sonucunda Borêz, Cibil Ferec ve Xirab Eto köyleri çetelerden temizlenerek özgürleştirildiğini belirten YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verdi: “Ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediği operasyonda güçlerimiz çetelere ait 1 adet B7 roketatar ve 10 adet B7 roketatar mermisi, 1 adet 120 mm'lik havan ve 1.000 adet kalaşnikof mermisi ele geçirmiştir.

Kobanê'nin güneyindeki operasyonlarına devam eden güçlerimiz dün gece 5 köyü özgürleştirmiştir. Çete gruplarından temizlenen köyler şunlardır; Hemedaşa, Qasmiyê, Qûmlêx, Girê Sor ve Til Eabrê.

Güçlerimiz Kobanê'nin doğusunda Qoser köyünü çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Eş zamanlı olarak Derfilît ve Qaşik köyleri arasında bir saldırı düzenlenmiş ve 3 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz Eydanê köyü yakınlarında bulunan çete gruplarını da hedeflemiştir. Bu eylemde de tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

Bugün sabah saatlerinde Kobanê'nin doğusunda bulunan Xan Memed ve Hemdûn köylerinde çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarl halen devam etmektedir.”

 

TİL TEMİR VE ÇEVRESİNDEKİ ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Til Temir çevresinde YPG / YPJ güçleri ile DAİŞ çeteleri arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Dün gece birkaç ayrı noktadan sızma girişimde bulunan çete gruplarının YPG / YPJ güçleri tarafından etkisizleştirildiğini de belirten YPG Basın Merkezi, “Til Temir köprüsü çevresinde sızma girişiminde bulunan çetelerden 2'si öldürülmüş, saldırı girişimi püskürtülmüştür. Güçlerimiz Xerîta köyü çevresinden sızmak isteyen çete gruplarını da vurmuştur. Burada tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.

Dün gece çete grupları Haseke Til Temir arasında, yol kenarına yerleştirilmiş 2 mayını patlatmıştır. Saldırı sonucunda güçlerimize ait bir araç isabet almış, araçta bulunan 1 yoldaşımız şehit düşmüş, 2 yoldaşımız da yaralanmıştır” dedi.