Saarland’dan Kobanê’ye yardım yola çıktı

Almanya'nın Saarland Eyaleti'nde Civanên Azad Kürt ve Alman gençlerinden oluşan Karşıtlığa karşı gruplarının ortaklaşa yürüttüğü yardım kampanyası çerçevesinde Kobanê için toplanan bir TIR yardım malzemesi gönderildi.

Almanya’nın Saarland Eyaleti’nden Kobanê’ye yardımlar sürüyor. Saarland Kürt Toplum Merkezi’ne bağlı Gençlik Komisyonu (Civanên Azad) Kürt ve Alman gençlerinden oluşan Gehgengegeneinder (Karşıtlığa karşı) gruplarının ortaklaşa yürüttüğü yardım kampanyası çerçevesinde Kobanê için toplanan bir TIR yardım malzemesi gönderildi.

Organizasyon adına yapılan açıklamada, “Daha önce de yardım gönderildi. Ancak bu kez, ihtiyaca göre yardımlar gönderildi. Yardımlar, bebek maması, hijyenik malzeme ve tıbbı yardımlardan oluşuyor. Bu tür yardımlara devam edeceğiz” denildi.

Kobanê için toplanan yardımların gönderilmesinde Alman kurum ve kuruluşlarının çok ciddi yardımlarının olduğu da belirtilen açıklamada, AWO, Klinik Winterberg (Winterberg Hastahanesi), Jugend Zentrum Völklingen (Völklingen Gençlik merkezi), Kinder Haus Völklingen (Çocuk evi Völklingen), Grund Schule Wadgassen (Wadgassen ilkokulu), Völklingen Belediyesi ve çok sayıda doktor ve eczanelerden yardım alındığı da belirtildi. Yardım eden kuruluşlara teşekkür de edildi.

Ayrıca yardımların bundan sonra da toplanarak gönderileceği ifade edildi.