‘Özgürlük mücadelesi Egîdlerin ruhu ile başarıya yürümeyi bilecektir’

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Kahramanlık Haftasını kutlayarak, “Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, Egîdlerin ruhuyla başarıya yürümeyi bilecek ve Egîdleri ölümsüzleştirecektir” dedi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Kahramanlık Haftasını kutlayarak,  “Egîdlerin ruhu temelinde yükselen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, bugün çözüm ve başarı aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, her zamankinden daha fazla Egîdleşmeye ihtiyaç hissettiği bu dönemde de Egîdlerin ruhuyla başarıya yürümeyi bilecek ve Egîdleri ölümsüzleştirecektir” dedi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, yazılı bir açıklama yaparak Kahramanlık Haftasını kutladı.

Tüm mücadeleci halklar gibi Kürt halkının da kahramanlık günlerinin, varlığını ortaya koyma ve kesinleştirme günleri olarak yaşam bulduğunu belirten Komutanlık, “Halkımız, Newroz ile özdeşleşen Mazlum Doğan yoldaşın kahramanlık eylemini gerçekleştirdiği 21 Mart günü ile gerillanın Kürdistan’da oturtulmasında ve yenilmez kılınması sürecinde büyük emek sahibi olan değerli komutan Egîd (Mahsum Korkmaz) yoldaşın Gabar’da şehit düştüğü 28 Mart günü arasındaki bir haftalık süreci Kahramanlık Haftası olarak ifade etmekte, bu kutsal günlerde fedai kahramanlarını anmaktadır” dedi.

‘EGÎD RUHU HALKIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN YEGANE TEMİNATIDIR’

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Gerillayı Kürdistan’da geliştirmenin zorunluluğunu ve bunun öncülüğünü yapmayı ruhunda, beyninde ve yüreğinde en derinden yaşamış olan komutanımız Egîd’in kahramanlık duruşu, Kürt halkını erimenin eşiğinden dirilişe taşımış, Kürdistan’da kendi özgürlüğü için savaşan birey ve toplum gerçekliğini ortaya çıkartmıştır. Kürt halkının diriliş bayramı, Şanlı 15 Ağustos Atılımı’nın büyük komutanı olan Egîd yoldaşın Önderlik çizgisindeki kararlı, cesaretli, disiplinli ve tereddütsüz duruşu, bu direnişin başarıya ulaşmasının şüphesiz en büyük etkenidir. Öyle ki; yalnızca Kuzey Kürdistan’da değil, Kürdistan’ın tüm parçalarında önemli bir etki yaratan Egîd ruhu, bugün Şengal, Kobanê ve Rojava başta olmak üzere ülkemizin her köşesinde halkımızın özgürlüğünün yegane teminatı olmuştur. Bu nedenledir ki, bu tarihsel gelişmenin öncü komutanı Egîd yoldaş, her daim halkımızın gönlünde yer edinecek gerçek bir ‘Ulusal Kahraman’dır. Bu kahraman komutanın bundan 29 yıl önce, 12 Eylül Askeri-Faşist Cuntası’nın Kürdistan ve Türkiye’de halka kan kusturduğu bir dönemde insani değerleri sahiplenme ve dirilişi yaratma mücadelesinde şehit düşmesi, Kürt halkı açısından o dönemde çok önemli bir kayıp olmuştur.
 

‘KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜM MÜCADELESİ ÇÖZÜM VE BAŞARI AŞAMASINA GELMİŞTİR’

Mücadele tarihinde yaşanan her önemli şahadet halkasını büyük bir hamleye dönüştüren partimiz PKK, değerli komutan Egîd yoldaşın şahadetinde de aynı geleneğe bağlı kalmış ve Önder Apo Egîd yoldaşın anısına bağlılığın gereği olarak Kürdistan’da gerilla ordulaşmasının temelini güçlü bir biçimde atarak mücadelenin bugünlere taşınmasında en güçlü dayanak yapmıştır. Egîdlerin ruhu temelinde yükselen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, bugün çözüm ve başarı aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, her zamankinden daha fazla Egîdleşmeye ihtiyaç hissettiği bu dönemde de Egîdlerin ruhuyla başarıya yürümeyi bilecek ve Egîdleri ölümsüzleştirecektir.

Bu büyük şahadetin 29. yıldönümü vesilesiyle ölümsüz komutanımız Egîd yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, Egîdlerin yarattığı askeri kültür ve taşıdıkları kararlılık ile cesaretin bizler için her daim bir yol gösterici olacağının sözünü veriyor, bu temelde halkımızın ve Egîdlerin çizgisinde mücadele yürüten tüm yoldaşların Kahramanlık Haftası’nı bir kez daha kutluyoruz.”