MFS Komutanı Sanharip Esam Yonan yaşamını yitirdi

Süryani Askeri Meclisi (MFS), Şehit Cudi taburunun komutanı Sanharib Esam Yonan Habur’da yaşamını yitirdi.

Süryani Askeri Meclisi (MFS), Şehit Cudi taburunun komutanı Sanharib Esam Yonan Habur’da yaşamını yitirdi.

Süryani Askeri Meclisi, Şehit Cudi taburu komutanı Hawro (Yoldaş) Sanharib’in 23 Şubat’ta DAİŞ çetelerinin Habur bölgesine yaptığı saldırı sırasında arkadaşlarının kurtulmasına yardım ettikten sonra Habur Nehrinde boğulduğu, bugün cesedinin bulunduğunu ve arkadaşları tarafından tespit edildiğini açıkladı. 

23 Şubat 2015 tarihinde DAİŞ çetelerinin Habur Bölgesine ve Tıl Hırmız köyüne yaptığı saldırıda sırasında Habur’daki halkı korumak için orada savaşan MFS savaşçılarından üçü çatışma sırasında cephaneleri bittikten sonra yaşamını yitirmişti. Diğer askerler komutanları Hawro Sanharib yardımıyla kurtulabilmişlerdi.

MFS, bir aydan fazla bir süredir kayıp olan MFS komutanlarından Sanharib Esam Yonan’ın bugün cesedini bulduğunu açıkladı.  Tıl Şamiram köyünden olan Sanharib Esam Yonan, Gozarto Hasake’de yaşıyordu. Bir sene önce halkını korumak için MFS’ne katıldı.

Şehit Sanharib, 2014 yılının Şubat ayında hareket içerisinde olan ve bütün tehlikelere karşı savaşan Şehit Abgar taburuna katıldı. Hawro Sanharib kısa sürede kendini geliştirdi ve ağır silahlar kullanmaya başladı. Süryani Askeri Meclisi (MFS)’in Suriye’de Rabia, Tıl Koçar ve Irak’ta Caza’ya kadar yaptığı birçok operasyona katıldı.