Kızıltepe’de sebze ve meyve isimlerin yazıldığı etiketler dağıtıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, Kurdi-Der Şubesi tarafından esnafa sebze ve meyve isimlerinin Kürtçe yazıldığı fiyat etiketleri dağıtıldı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, Kurdi-Der Şubesi tarafından esnafa sebze ve meyve isimlerinin Kürtçe yazıldığı fiyat etiketleri dağıtıldı.

İbrahim Özmen parkı yanında bulunan manav ve sebze reyonları için Kurdi-Der tarafından Kürtçe fiyat etiketleri dağıtıldı. Kurdi-Der Şubesi'nde bir araya gelen ve aralarında Kızıltepe Belediye Eş başkanı İsmail Ası, Leyla Salman, HDP ilçe Eş başkanı Lokman Yaşar, DBP Eş Başkanı Nadya Kaya, Eğitim-Sen Şube başkanı Hamit Güngör, Kurdi-der Şube Başkanı İbrahim Xelil Efe’nin bulunduğu kalabalık, pazar esnaflarıyla bir araya gelerek sebze ve meyve isimlerinin Kürtçe yazıldığı fiyat etiketlerini dağıttılar.

Kürtçe fiyat etiketlerinin dağıtım öncesi bir açıklama yapan Kurdi-Der Şube Başkanı İbrahim Xelil Efe, “Tüm esnaflarımızın bundan sonra anadilimizde alıveriş yapmaları, Kürtçe meyve ve sebze isimlerinin yazıldığı etiketler kullanmalarını istiyoruz. Sebze ve meyve Kürtçe isimlerini bilmeyenler için resimli etiketler bulundurabilirler. Halkımızı her yerde Kürtçe anadilleri konuşmalarını ve dillerine sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

Ardından konuşan Kızıltepe Belediye Eş başkanı İsmail Ası ise şunları söyledi: “Binlerce yıldır Kürtlere yaşam veren anadilimizdir. Bu yüzden asimilasyon sonucu dilimiz değiştirilmeye ve yok etmeye çalışıyoruz. Anadilin doğuştan kazanılmış bir hak olduğunu, hiç kimsenin bunu yasaklamaya gücü yetmeyecektir. Kürt halkı her zaman diline, kültürüne sahip çıkacaktır.”