Kerboran halkı Dayik’a Sévé için yasta

Dargeçit'te (Kerboran) 8 Mart hazırlıkları tamamlandı fakat yurtsever kadın Sévé Aktaş'ın (55) vefat etmesi ile kutlamalar iptal edildi ve halk yasa büründü.

Dargeçit'te (Kerboran) 8 Mart hazırlıkları tamamlandı fakat yurtsever kadın Sévé Aktaş'ın (55) vefat etmesi ile kutlamalar iptal edildi ve halk yasa büründü. 8 Mart kutlama etkinlikleri ve Çiçek Kadın Dayanışma Merkezi açılışı ileri bir tarihe ertelendi.
Mardin’in Dargeçit ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına saatler kala yurtsever bir kadın olan ve  ilçede herkes  tarafından ödediği bedellerle bilinen Sévé Aktaş (55) yaşamını yitirdi.
ŞEHİT MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ
Dayik’a Sévé’nin ölüm haberinin gelmesi üzerine kutlama ve açılış etkinlikleri iptal edildi. Cenaze akşam saatlerinde Dargeçit Devlet Hastanesine kaldırıldı,  ardından otopsi için Diyarbakır Devlet hastanesine götürüldü. Cenaze  otopsi işlemleri ardından Dargeçit’e geri getirilmek üzere yola çıkarıldı. Cenazenin yola çıktığını öğrenen ve aralarında Dargeçit belediye eş başkanları, DBP-HDP ilçe örgütleri, barış anneleri, KJA üyeleri ve çok sayıda kişinin bulunduğu kitle cenazeyi karşılamak için  200 e yakın aracın içerisinde bulunduğu bir konvoy oluşturarak Midyat yolu üzerindeki  Deywan köyü civarında bekledi. Cenaze aracı uzun bir konvoy ile sessiz bir şekilde ilçeye giriş yaptı. 
Halkın ‘Kürdün Gelini’  diye hitap ettiği Sévé, Şehit Mezarlığına defnedildi. Gece saatlerinde defin işlemi gerçekleştirilen Sévé’nin cenaze törenine yüzlerce kişi katılırken naaşı kadınlar tarafından taşındı  ve hep bir ağızdan ‘Şehit Namirin’ sloganları atıldı
Sévé Aktaş’ın kardeşi Alaattin Aktaş kitleye seslenerek, "Sizler burada toplanarak kardeşimi sevdiğinizi ispatladınız, kardeşimin sizlere verdiği değer ve sevgi karşılıksız kalmadı" dedi ve cenaze törenine katılanlara teşekkür etti.
'HER ZAMAN EN ÖNDE YER ALDI'
Dargeçit Belediye Eş Başkanı Zeynep Sipçik de Sévé'ye olan sevgisini dile getirerek, "Yurtsever yapısı ve cesareti bize güç veriyor. O bedel veren bir kadındı, buna rağmen korkmadı ve her zaman en önde yer aldı. Dayik’a Sévé şehit mertebesindedir, o Kürdün gelinidir” dedi.