Kandil’de Newroz kutlamaları devam ediyor

Medya Savunma Alanlarında 20 Mart akşamı gerillalarca yakılan ateşlerle başlayan Newroz kutlamalarına dün ve bugün de devam edildi.

Medya Savunma Alanlarında 20 Mart akşamı gerillalarca yakılan ateşlerle başlayan Newroz kutlamalarına dün ve bugün de devam edildi.

Kobanê, Şengal ,Kerkük direnişleri ve Rojava devrim ruhuyla Kürtlerin yaşadığı her alanda büyük bir coşku ile geçen Newroz,  Kandil’de kutlanmaya devam ediliyor.  Dün ve bugün gerçekleşen iki ayrı kutlamada YJA-Star  ve HPG komutanları hazır bulunurken yüzlerce gerilla bir araya geldi.

Kutlamalar başta Newroz  Şehitleri olmak üzere  tüm Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından TEV-ÇAND tarafından hazırlanan kutlama programına geçildi. Kutlamalarda ilk önce Şehit Sefkan Akademisi Tiyatro grubu sahne alırken, grubun sergilediği skeçlerle keyifli anlar yaşandı. Tiyatro grubunun ardından Koma Awaze Çiya sahne alarak ezgilerini seslendirdi. Awaze Çiya’nın seslendirdiği şarkılara gerillalar çektikleri halaylarla eşlik ettiler. Halaylarla devam eden kutlamalar Kürdistan’ın dört parçasının zengin kültürünü gösterdi.  Program yüzlerce gerilla tarafından atılan Bijî Serok Apo, Jin Jiyan Azadî  sloganlarıyla son buldu.

Kandil ayrıca 21 Mart’ta Kürdistan’ın dört bir yanından ve yurt dışından on binlerin katılımıyla gerçekleşen görkemli bir Newroz kutlamasına da ev sahipliği yapmıştı.