Cizîre kantonundaki seçilmişler yemin etti

13 Mart’ta Cizîrê Kantonu’nda yapılan belediye meclis üyelikleri seçimini kazanan adaylar Kürtçe, Arapça ve Süryanice yemin etti.

13 Mart’ta Cizîrê Kantonu’nda yapılan belediye meclis üyelikleri seçimini kazanan adaylar Kürtçe, Arapça ve Süryanice yemin etti.

13 Mart’ta Cizîrê Kantonu’nda yapılan belediye meclis üyelikleri seçimlerinde 306 meclis üyesinin belirlendiği Dêrik, Girkê Legê, Til Koçer, Çilaxa, Tirbespiyê, Qamişlo, Amudê, Dirbêsiyê, Ebu Raseyn, Serêkaniyê ve Hesekê yeni seçilen meclis üyeleri için seçim toplantısı yapıldı.

Amûdê’de Yasama Meclisi binasında yapılan toplantıda, Yasama Meclisi Eşbaşkanı Hekem Xelo, Yürütme Meclisi Yardımcısı Elîzabet Gewriye ve Belediyeler ve Yerel Yönetimler Konseyi Başkanı Joseph Lehdo hazır bulundu.

Saygı duruşu ile başlayan toplantıda, tüm zorluklar ve ilk deneyim olması nedeni ile seçimlerle başarılı bir adım atıldığının altını çizen Hekem Xelo, Cizîrê bölgesindeki tüm halk ve oluşumların temsilcilerini belirlediğini kaydetti.

Belediyeler ve Yerel Yönetimler Konseyi Başkanı Joseph Lehdo, bölgenin içinden geçtiği durumunu ele alarak, tüm meclis üyelerinin toplumsal ilke çerçevesinde çalışmasını yürütmesi gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda konuşan bir diğer olan Yürütme Meclisi Yardımcısı Elizabet Gewriye, atılan adımın gelişim adımı olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Demokratik Özerklik Yönetimi ve Ortak Direniş Güçlerinin bölgedeki başarısı tüm halklara demokrasinin numunesi olmuştur.”

Yapılan konuşmalar ardından belediye meclis üyeleri kendi dillerinde “Kürtçe, Arapça ve Kürtçe” yeminlerini etti.