ARGK Komutanı Egît, Efrîn de anıldı

Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu (ARGK) Komutanı Mahsun Korkmaz’ın (Egid) 29. ölüm yıldönümü vesilesi ile Efrin’de TEV DEM tarafından bir anma etkinliği düzenlendi

Gabar Dağında 29 yıl önce çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu (ARGK) Komutanı Mahsun Korkmaz (Egit) ve diğer özgürlük şehitleri için TEV DEM tarafından Efrin’in Qereman köyünde bir anma etkinliği düzenlendi.

Kahramanlık Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliğe TEV DEM üyesi Şervan Hesen’in de aralarında bulunduğu yüzlerce yurttaş katıldı. Hesen yaptığı konuşmada Kürt halkının Mazlum Doğan ve Mahsun Korkmaz gibi şehitler sayesinde bu günlere ulaştığını belirterek, Hesekê Newroz şehitlerini de andı.

“Kürt halkının düşmanları yüz yıllardır Kürtlerin iradesini kırmaya yok etmeye ve onları tarihten silmeye çalışmıştır” diyen Hesen, “buna karşı Mazlum Doğan Amed zindanında büyük bir kararlılıkla Kürt halkının iradesini geliştirmiştir. Daha sonra ARGK Komutanı Mahsun Korkmaz (Agit) sömürgeciliğe ilk kurşunu sıkarak Kürt halkı için yeni ve kutlu bir tarih yarattı” diye konuştu.

Daha fazla çalışıp şehitlerin anısına layık olunması gerektiğini ifade eden Hesen,  YPG ve YPJ’nin bu ruhla kurulduğunu belirterek, Kürtlerin bu güne ulaşmak için şimdiye kadar binlerce şehit verdiklerini söyledi.

Bu gün de YPG/YPJ savaşçılarının Rojava da tarihi bir direniş sergilediklerini sözlerine ekleyen Hesen, savaşçıların Kürt halkının iradesini kırmak isteyen DAIŞ çetelerine karşı amansız bir savaş verdiklerini vurguladı.

Konuşmasında son olarak, DAIŞ çetelerinin Til Temir ve Til Birak ile Serêkaniyê saldırılarına değinen Hesen, bu saldırılarda ağır darbeler alan çetelerin, yenilginin hırsını almak için sivil halka saldırmaya başladığını belirtti.

Etkinlik daha sonra katılımcıların değerlendirmeleri ile son buldu.