6 özgürlük savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı

YPG Basın Merkezi, Kobanê’nin özgürleştirme hamlesinde yaşamını yitiren 5 YPG savaşçısı ile bir MLKP savaşçısının kimliğini açıkladı

YPG Basın Merkezi, Kobanê’nin özgürleştirme hamlesinde  yaşamını yitiren 5 YPG savaşçısı ile bir MLKP savaşçısının kimliğini açıkladı.

YPG Basın Merkezi resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaparak, Kobanê Kantonu’nda gösterilen direnişin dünyanın gözünü açtığını, birçok ulusun insanlık devrimine katılmasını sağladığı belirtildi.

“MLKP üyesi Alişêr yoldaşımız ve 5 savaşçımız Kobanê ile Cizîrê direnişlerinde büyük bir rol oynayarak, kahramanca savaşıp şehit düştüler” denilen YPG Basın Merkezi Açıklamasında şunlar belirtildi:

“Alişêr Yoldaşımız Rojava devrimine katıldı. Özellikle Kobanê’deki emsalsiz ve gerçek direniş de eşitliği ve halkların demokrasisini gördü. Alişêr Yoldaş kanının son damlasına kadar sözünü bağlı kalarak halkların özgürlüğü için fedai bir ruhla mücadele etti. Barbar çetelere karşı savaşarak özgürlük şehitleri kervanına katıldı.

YPG olarak şehitlere olan bağlılığımızı yineliyoruz. Bölgede çeteleri temizleyinceye ve halkların özgürlüğünü sağlayıncaya kadar mücadele sözümüzü yükselteceğimizi belirtiyoruz. Bir kez daha şehit ailelerine baş sağlığı dileklerinde bulunuyoruz.”

Özgürlük savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı BARAN ARGÊŞ, 14.02.2015 tarihinde Kobanê’de yaşamını yitirdi.

Kobanê doğumlu, Şiyar Kobanê kod adlı MİHEMED MİHO ELEHMED. 20.02.2015 tarihinde Kobanê‘nin Qilheydê köyünde yaşamını yitirdi.

Adana doğumlu, Alîşer Dêrsîm kod adlı EMRE ASLAN. 24.02.2015 tarihinde Kobanê’nin Ceada köyünde yaşamını yitirdi.

Kobanê doğumlu, Mazlum Doğan kod adlı HİSÊN XELÎL. 25.02.2015 tarihinde Kobanê’nin Beyada köyünde yaşamını yitirdi

Kod adı Ruken Serhed, 23.02.2015 tarihinde Til Hemîs’in Selîme köyünde yaşamını yitirdi

Kod adı Partizan Besta, 23.02.2015 tarihinde Til Hemîs’in Elaya köyünde yaşamını yitirdi.