4 YPG savaşçısı toprağa verildi

Til Temir’e DAİŞ çetelerinin saldırısında yaşamını yitiren Abdullah Fevaz Abdo ile Til Hemis'te çıkan çatışmalarda yaşamlarını yitiren YPG savaşçıları Qendîl Qamişlo, Çekdar Hilêliyê, ve Hogir Qamişlo, Qamişlo'da toprağa verildi.

Til Temir’e DAİŞ çetelerinin saldırısında yaşamını yitiren Kofi Baravi kod adlı Abdullah Fevaz Abdo ile Til Hemis özgürleştirme operasyonunda çıkan çatışmalarda yaşamlarını yitiren YPG savaşçıları Basil Selman(Qendîl Qamişlo ) Kivan Derwêş (Çekdar Hilêliyê) ve Hogir Temo (Hogir Qamişlo) Qamişlo da görkemli bir törenle toprağa verildi.

ABDO İÇİN DÜZENLENEN TÖRENE BİNLER KATILDI

DAİŞ çetelerinin 23 Şubat’ta Til Temir ve Xabur köylerine yönelik saldırısında yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fewaz Ebdo için bugün Dirbêsiyê kentinde görkemli bir tören ile toprağa verildi.

Berkevirê köyündeki Şehit Rüstem Cudi Şehitliğinde yapılan törene binlerce kişi katıldı. Törende sık sık “Şehit namirin” ve “Biji Serok APO” sloganları atıldı.

Rojava devriminde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan şehit Fevaz Abdo’nun babası, oğlunun tüm ülkesi ve halkı için şehit düştüğünü belirterek “şehit silahını yerde bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Til Temir Şehit Aile Kurumu adına konuşan Bavê Demhat da çete saldırılarına karşı Til Temir’de 12 gündür, direniş içinde olduklarını söyledi.

DAİŞ çeleri ile aralarındaki bir km’lik mesafede 12 gündür çatışmalar yaşanmasına rağmen Til Temir’i terk etmedikleri söylenen Şehit Aile Kurumu üyesi Bavê Demhat, Kobanê, Tilhemiste çetelerin yenilgileri ve YPG’nin zaferi gibi bir zaferdi Til Temir de de çetele bir yenilgiyi daha yaşatma kararlılığında olduklarını söyledi.

12 Gündür Til Temir’de gece gündüz, 7’den 70 herkesin eline aldığı silahla topraklarını savunduğunu belirten Bavê Demhat şunları söyledi: “Biliyoruz ki bu çeteler Türkiye’nin yardımı ile topraklarımıza saldırıyor. Til Temir’i savunmak Dirbesiyê’yi, Qamişlo’yu, Hewler’i savunmaktır. Şeref ve onurumuzu korumak için ne bedel gerekiyorsa onu ödemeye hazırız. Eğer kendi parti olarak gören güçler Şengal’i savunmuş olsalardı, Êzîdî kadınları pazarlarda satılmazlardı. Kürt halkının direnişini kimsenin yenecek gücü yok. Kobenê, Til Hemis, Til Berak’ı herkes görsün. İnsanların mevzilerde direndiği ve şehit düştüğü bir zamanda işini gücünü bırakmayanlara insanlık değerlerinden utanın diyoruz. Eğer bu direnişimiz olmasa sizin yaşayacağınız yeriniz olmaz.”

Abdu’nun babası Fevzi Abdo da törende bir konuşma yaparak, “Oğlum Kürdistan şehididir. Onun takipçisi olduklarının sözünü veriyoruz. Çete saldırılarına karşı diyoruz ki gün birlik gündür. Oğlum Kürt halkının şehididir, Önder Apo’nun, yoldaşlarının ve şerefli halkımızın başı sağ olsun. Şehidimize sözümüz var, silahını asla yerde bırakmayacağız” dedi.

Baba Abdo’nun oğlu için yazdığı bir şiiri okuması ise duygulu anlar yaşattı. Törene katılan binlerce kişi, “Şehit namirin” sloganları ile karşılık verdi. Baravî’nin kız kardeşi de kardeşlerinin yolunun takipçisi olacaklarını söyledi.

3 YPG SAVAŞÇISINA GÖRKEMLİ TÖREN

Diğer yandan Til Hemis’i özgürleştirme operasyonunda çıkan çatışmalarda yaşamlarını yitiren YPG savaşçıları Basil Selman (Qendîl Qamişlo ) Kivan Derwêş (Çekdar Hilêliyê) ve Hogir Temo (Hogir Qamişlo) Qamişlo’da görkemli bir törenle toprağa verildi.

Cenaze töreni için Enteriye Mahallesi Halk Evin’inin önünde bira raya gelen binlerce kişi YPG savaşçılarının cenazelerini omuzlara alarak mezarlığa kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Törende YPG savaşçılarının posterleri, TEV-DEM bayrakları açıldı.

Mazarlığa ulaşan kitle bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Burada bir konuşma yapan TEV DEM Yöneticisi Henîfe Hisên “Şehitler kutsal Rojava toprakları için canlarını feda etti” dedi.

Til Temis ve Til Berek’i çetelerden temizleyerek bu sözü yerine getirdiklerini söyleyen Henife, “Arîn Mîrkan, Devrîm ve Seydoların direniş ruhu ile bu gün Til Hemîs ve Til Berak özgürleştirilmiştir” diye konuştu.

Şehit Aileleri adına konuşan Wesîle Ezîz de “Rojava devrimi, şehitler devrimidir” diyerek bölgede yaşayan her kesin kardeş olduğunu ve bearber DAİŞ çetelerine karşı savaştıklarını söyledi.

Daha sonra YPG savaşçılarının annesi Qandil, çocuklarının isteği üzerine “Dil Dixwaze here cengê” şarkısını seslendirirken, YPG savaşçısı Çekdar’ın dayısı Ebdulsemal de bir “Rojavayê Kurdistanê” isimli şiiri okudu.

Konuşmalardan sonra ailelere ‘şehadet belgeleri’ okundu ve teslim edildi. YPG savaşçılarının naaşları zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.