16 gerillanın kimlikleri açıklandı

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren 16 gerillanın kimliklerini kamuoyuyla paylaştı.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren 16 gerillanın kimliklerini kamuoyuyla paylaştı.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren gerillaların kimliklerini açıkladı. Dayanışma Komitesi, “Kürdistan Özgürlük Mücadelesi tarihimizde halkımızın geleceğine ışık tutan, yürüttükleri kahramanca mücadeleyle özgürlük değerlerimizi yaratan şehitlerimiz, dünümüz, günümüz ve geleceğimizdir. Görkemli direniş tarihimizin her gününde destansı bir direnişi duruşları, yürüyüşleri ve gösterdikleri fedaice kahramanlıkla sergileyen şehitlerimiz, özgürlük mücadelesi tarihi boyunca Kürt halkını ve Kürdistan’ı özgürleştirme ruhuyla ortaya çıkan büyük direnişlerle taçlandırmışlardır” dedi.

“Halkımızın dünya halkları içerisinde başı dik bir halk olarak var olmasını sağlayan şehitlerimiz bugünlere onurluca yürümemizi sağlamışlardır” diyen PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi devamla şu hususlara dikkat çekti: “Canlarını her dönemde Apocu fedai ruhla ortaya koyan şehitlerimiz, Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa Hamlesinin gerçek öncüleri olarak yaşayacak ve yaşatılacaklardır. Şehitlerimize doğru bağlılık onların mücadele görevlerini doğru temsil etmekten geçtiğinin bilinciyle, her an’ı, her günü yeniden tazelenmiş sadakat sözü ve yaşamıyla onlarla birlikte yaşamayı bilmeliyiz. Çünkü Şehitler bizde gerçekten yaşamı sürdürüyorlar. Biz onların ayrılmaz bir parçasıyız ve onlara gereken değeri bu temelde verme görevimiz bulunmaktadır.

Unutulmasın ki: Bütün şehitlerin toplamı, dayatılan düşman iradesinin sonucu olan bir yaşama 'hayır' demektir. Düşmanın oluşturduğu yaşama hayır diyen şehitlerimizin iyi birer takipçileri olarak, bizler de her zaman işgalci ve sömürgecilerce bizlere dayatılan kendisi olmaktan çıkarılmış yaşama hayır diyerek, demokratik ve özgür bir yaşamı kendimize esas alacağız”

‘EMİRLERİNE HER ZAMAN BAĞLI KALACAĞIZ’

Dayanışma komitesi açıklaması, “Direniş şehitlerimizin anıları, tüm özellikleri, davranış ve sözleri, hepimiz için; bir çağrı, emir ve talimat olarak anlaşılmak ve hayata geçirilmek zorundadır.

Bizlerde şehitlerimizin bu çağrı ve emirlerine her zaman bağlı yaşayacağımızın sözünü veriyor ve onların istemleri ve hayalleri olan Demokratik ve Özgür bir Kürdistan yaratana kadar –aynen bugün Kobanê’de olduğu gibi-özgürlük kavgamızı dün olduğu gibi bugün de, yarın da sürdüreceğiz” ifadeleriyle son buldu.

YAŞAMINI YİTİREN GERİLLALARIN KİMLİKLERİ

1971 Şırnak doğumlu, Mahmut kod adlı MAHMUT YALÇIN. 1997’de Hewler’de yaşamını yitirdi.

Cizre doğumlu, Rêber kod adlı AHMET BUDAK. 1989’de Cudi/Botan’da yaşamını yitirdi.

Şırnak doğumlu, Şehmus kod adlı ALİ ZEYBEK. 01.09.1995’de Kanimasi’de yaşamını yitirdi.

1974 Silopi doğumlu, Axin Newroz kod adlı DELAL UĞURLU. 13.05.1998’de Kato Marinos’da yaşamını yitirdi.

Beytüşşebap doğumlu Avareş kod adlı MECİT AKKUŞ. 1989’da Botan’da yaşamını yitirdi.

Silopi doğumlu, Mazlum kod adlı NİMET ERKAN. 1998’de Van / Çatak’ta yaşamını yitirdi.

1971 Çatak doğumlu, Aydın kod adlı AYDIN MÜKEMRE. 28.07.1990’da Beytüşşebap’ta yaşamını yitirdi.

1972 Van doğumlu, Rızgar kod adlı NİHAT YEŞİLAĞAÇ. 25.10.1991’de Çukurca’da yaşamını yitirdi.

1980 Beytüşşebap doğumlu, Cihan Faraşin kod adlı NAZIM GÜR. 1996’da Şirvan’da yaşamını yitirdi.

1983 Beytüşşebap doğumlu, Rubar Faraşin Kod adlı MAHMUT ZEKİ GÜR. 14.11.1996’da Tatvan’da yaşamını yitirdi.

1980 doğumlu, Kahraman Gewda kod adlı MEHMET ALİ GÜR. 05.02.1998’de Mardin / Bagok’da yaşamını yitirdi.

Van doğumlu Axin kod adlı XEZAL GÜR. 28.04.1999’da Amed Akdağ’da yaşamını yitirdi.

1972 Van doğumlu, Dıjwar kod adlı UBEYDULLAH GÜR. 1990’da Çukurca’da yaşamını yitirdi.

1972 Van doğumlu, Mazlum kod adlı DERVİŞ BOZKURT. 26.05.1989’da Zagros’da yaşamını yitirdi.

1964 Şırnak doğumlu, Abdurrahman kod adlı CEMAL ÇELEBİ. 04.11.1992’de Haftanin Botan’da yaşamını yitirdi. 

1973 Mardin/Dargeçit Banehebana doğumlu, Celal ya da Şiyar kod adlı, Ahmet Çelebi, 1995 yılında Botan'da yaşamını yitirdi.