Ciwanen Azad kongresi sona erdi

Ciwanên Azad 2. Kongresi “Kapitalizmi yaşama ve yaşatma” sloganı ile Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirildi.

Ciwanên Azad 2. Kongresi “Kapitalizmi yaşama ve yaşatma” sloganı ile Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirildi.

Kongrenin öğleden sonraki oturumunda Avrupa’da yaşayan Kürt gençlerinin sorunları ve çözüm yöntemleri tartışıldı. Tartışmalarda gençliğin kapitalist modernite karşısında, demokratik modernitenin inşaası için bir an önce pratiğe geçilmesi için eğitime ağırlık verilmesi kararı çıktı.

Kongrede NAV-DEM Eşbaşkanı Yüksel Koç da kısa bir konuşma yaptı. Kongrenin 28 Mart gibi bir günde yapılmasını çok anlamlı bulduklarını söyleyen Koç, “Çünkü Mart ayı Kürtler açısından direniş ve katliamların yaşandığı bir aydır. Başta Komutan Agit olmak üzere Halepçe’de hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz” dedi.

Gençlerin kapitalist sisteme karşı korunmak ve alternatif bir sistem inşa etmek istiyorsa bunu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesini takip ederek gerçekleştirebileceğini söyleyen Koç, şöyle devam etti: “Avrupa gibi bir yerde bu kadar gencin bir araya gelmesi çok anlamlı. Delegeler ve yönetime başarılar diliyorum.”

Konuşmalar ardından bir yıllık faaliyet raporu okundu. Rapor üzerine tartışmalar yürütüldü ve delegelerin onayına sunuldu. Rapor oy çokluğu ile kabul edilerek, Avrupa’da kurulacak olan Ciwanên Azad çatı meclisi için seçim yapıldı. 51 kişilik çatı meclisi seçildi.

Kongre halay ve sloganlarla sona erdi.