Sümeyye Gök ve Dinç’in rehineliği protesto edildi

TJA, aktivist Sümeyye Gök ve HDP Gençlik Meclisi üyesi M. Miraç Dinç’in rehin tutulmasını protesto etti.

Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinin Cûdi Mahallesi’nde 4 Aralık 2021 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda katledilen AKP eski İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven’in ölümüyle ilgili açılan davanın karar duruşması 17 Mayıs’ta görülecek. Güven’in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında kent genelinde yapılan operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesinin ardından tutuklanan Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivisti Sümeyye Gök, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi M. Miraç Dinç için savcılık, “Tasarlayarak öldürme” ve “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddialarından müebbet hapis cezası talep etti.
TJA, duruşma öncesi davaya ilişkin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Cizîr İlçe Örgütü önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis valiliğin yasak kararı gerekçesiyle açıklamaya engel oldu. Buna karşı “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla tepki gösteren TJA’lılar, daha sonra binanın bahçesinde açıklama yaptı. DEM Parti Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şirnex il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra onlarca kişinin katıldığı açıklamada,  “Dorşin Gök yalnız değildir” ile “Kadın iradesi ve mücadelesi yargılanamaz” pankartları taşındı.
Basın metnini DEM Parti İl Eşbaşkanı Nurcan Altürk okudu.


ÊLİH
TJA, DBP Êlih İl Örgütü önünde de açıklama yaptı. DEM Parti, TJA ve kurum temsilcilerinin katılımıyla yapılan eylemde “Kadın mücadelesi ve iradesi yargılanamaz” yazılı pankartı açıldı. TJA Aktivisti Ruken Zerya Işık, davanın kumpas olduğunu ifade etti.