YPG savaşçısı Konyar için mevlit

Kobanê'de yaşamını yitiren YPG'li Cüneyt Konyar (Birhat Dijwar) için mevlit verildi.

Kobanê'de yaşamını yitiren YPG'li Cüneyt Konyar (Birhat Dijwar) için mevlit verildi.

Ankara'nın Mamak ilçesi Mutlu Mahallesi'nde, Kobanê'de 10 Ekim 2013 tarihinde çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Cüneyt Konyar (Birhat Dijwar) mevlit verildi.Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Mahir Çayan, Deniz Gezmiş, ve İbrahim Kaypakkaya'nın posterleri asıldığı mevlide, HDP milletvekilleri Mülkiye Birtane, Nursel Aydoğan, Nazmi Gür, HDP İl Eş Başkanı Lokman Ergün'ün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Mevlitte konuşan Mülkiye Birtane, Kürdistan ve Ortadoğu halkları açısından kritik günlerin yaşandığına dikkat çekerek, özgürlük ve demokrasi için önemli ve umut veren bir süreçte olunduğunu söyledi. Tüm dünyanın Kobanê'de kahramanca bir direnişle insanlık onurunun kurtarıldığını gördüğünü belirten Birtane, "Şehitlerimiz onurumuzdur, önlerinde saygı ile eğiliyoruz. Onlar bize bu tarihi günleri armağan etti. Elbette büyük bir acı yaşıyoruz, en kahramanlarımızı toprağa veriyoruz" dedi. 

Birtane'nin ardından konuşan Konyar'ın babası Halil Konyar ise "Oğlum yalnızca bizim değil, tüm Kürdistan'ın şehidi. Bu yüzden mezarı şehit düştüğü Kürdistan topraklarına gömüldü" dedi.

Konyar'ın annesi Hanife Konyar da "Bir kardeşim savaşırken şehit düştü, oğlum şehit düştü, bir kardeşim halen dağlarda savaşıyor. Ben şehit ablası, gerilla kardeşi ve şehit annesiyim. Onurluyum, tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun" diye konuştu.

HDP İl Eş Başkanı Lokman Ergün ise "Onlar, topraklarımızı ve şerefimizi korudular. Birhat Dijvar bu savunmada şehit düştü. IŞİD çetelerinin estirdiği terör Birhat gibi kahramanlarla püskürtüldü" dedi.

Mevlit okunan duaların ardından son buldu.