YPG savaşçısı Altıntaş’ı binler uğurladı

Kobanê'yi özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitiren YPG savaşçısı Cahit Altıntaş'ın (Erîş Delil Xarzan) cenazesi Bitlis'e bağlı Mîryanis (Ayrancılar) köyünde binlerin katılımıyla toprağa verildi.

Kobanê'yi özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitiren YPG savaşçısı Cahit Altıntaş'ın (Erîş Delil Xarzan) cenazesi Bitlis'e bağlı Mîryanis (Ayrancılar) köyünde binlerin katılımıyla toprağa verildi. 

Kobanê'nin Çelebi köyünde DAİŞ çetelerine yönelik devam eden YPG-YPJ operasyonları sırasında yaşamını yitiren YPG savaşçısı Cahit Altıntaş (Erîş Delil Xerzan) için Bitlis'in Ayrancılar (Mîryanis) köyünde kitlesel cenaze töreni düzenlendi. Cenazesi Urfa'da yapılan otopsi işlemlerinin ardından Amed’e, oradan da MEYADER ve ailesi tarafından memleketine getirilen YPG savaşçısı Altıntaş'ın naaşı Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesi girişinde yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde karşılandı. Baykan'ın girişinde aralarında çok sayıda kişi tarafından karşılanan cenaze, buradan konvoy halinde köyüne doğru yola çıkarıldı. 

İlçede gerçekleştirilen yürüyüşün ardından kitle araçlarla YPG savaşçısı Altıntaş'ın köyüne hareket etti. Aralarında HDP-DBP Bitlis ve Siirt yöneticileri, HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, MEYADER, İHD yöneticileri, belediye eş başkanlarının da bulunduğu binler, Altıntaş'ın köyü Mîryanis'e akın etti.

Altıntaş'ın köyüne yaklaşık 5 kilometreyi aşkın bir mesafeden tabut omuzlara alınırken, YPG-YPJ, PKK, KCK bayrakları, YPG savaşçısı Altıntaş'ın fotoğrafları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri de taşıdı. "Şehîd namirin", "Ey şehîd riya te riya meye", "Bijî kurd û Kurdistan", "Bijî berxwadana Kobanê" sloganları atan kitle, köy meydanına kadar yürürken, meydanda YPG'li Altıntaş için tören düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan törende kitle hep bir ağızdan "Çerxa Şoreşe" marşı okudu. 

MEYADER Bitlis Şube Başkanı Nihat Karababa, aileye ve Kürt halkına başsağlığı konuşması yaparken YPG savaşçısı Altantaş'ın anne ve babası katılımcıları selamladı. Baba İkram Altıntaş, "Mücadelesi ve bedeni bütün Kürdistan'a mal olmuş evladımla gurur duyuyorum. Şehit ve şehidimizin acısı yalnızca bizim değildir, hepimizindir. Acımızı paylaşanlara teşekkür ediyorum. Evladımızı kendisini feda etmek için yollara düştü ve bundan ne kendisi ne de ailesi olarak zerre kadar pişmanlık ve burukluk duymuyoruz" diye konuştu. Baba Altıntaş, Kobanê ve Rojava direnişini de sahiplenmeye çağırarak konuşmasını sonlandırdı. 

HDP Siirt İl Eş Başkanı Abdullah Çetin ve HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da törende birer konuşma yaptı. Zenderlioğlu konuşmasında, Altıntaş'ın ailesine ve mücadele arkadaşlarına başsağlığı dileklerinde bulunarak, "Kürdistanlı YPG-YPJ'li güçler Kobanê, Şengal ve Rojava'da yalnızca Kürdistan için mücadele etmiyorlar. Bu gençler insanlık onuru ve haysiyetinin Ortadoğu'da bitirilmeye çalışıldığı bir süreçte çete ve çete destekçilerine bedenleri ile siper olarak mücadele yolunda önümüzde birer nefer olmuşlardır" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından YPG'li Altıntaş'ın cenazesi, köy mezarlığında YPG ve PKK bayraklarına sarılarak toprağa verilirken defin işlemlerinin ardından dualar okundu. Kitle, defin işlemlerinin ardından Altıntaş ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.