YPG, 2014’de yaşamını yitiren bir savaşçının kimliğini açıkladı

YPG Basın Merkezi Amed doğumlu, Seyid Rıza kod adlı Abdulhaluk Evran’ın Qamışlo Til Hemis Hisêniyê köyünde 4 Ocak 2014’te yaşamını yitirdiğini belirtti.

YPG Basın Merkezi 4 Ocak 2014’te Til Hemis savaşında yaşamını yitiren bir savaşçının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi Amed doğumlu, Seyid Rıza kod adlı Abdulhaluk Evran’ın Qamışlo Til Hemis Hisêniyê köyünde 4 Ocak 2014’te yaşamını yitirdiğini belirtti.

YPG Basın Merkezi’nin açıklamasında şunlara yer verildi: “Şehit Seyid Rıza yoldaşımız geçen sene birliklerimiz tarafından başlatılan Til Hemis hamlesinde kahramanca savaşarak şehit düştü.

Aslen Amedli olan Seyid Riza yoldaş yönünü insanlık direnişine Rojava’ya verdi ve halkların kardeşlik köprüsünü katılımı ile güçlendirdi. Fedai bir ruhla, DAİŞ çetelerinin vahşiliğine karşı emsalsiz bir direniş sergiledi.

Bugün şehitlere olan bağlılığımızı bir kez daha yineleyerek, şehit Seyit Rıza’nın kimlik bilgilerini kamuoyuna açıklıyoruz. Yine birler için acının yeriydi ve yoldaşımızın cenazesi çetelerin eline geçmişti ve ilan etmemiştik.

‘Til Hemis Şehitleri hamlesi’ adıyla 21 Şubat 2015’te birliklerimiz özgürleştirme hamlesi başlattı. Arkadaşlarımızın şehit olduğu yerler tamamı ile özgürleştirildi.

Bir kez daha Şehit Seyit Rıza’nın ailesine ve tüm şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunuyoruz. Özgürlük şehitleri karşısında saygıyla eğiliyoruz.”