Osnabrück´te Newroz coşkusu

Almanya'nın Osnabrück kentinde Kürt Toplum Merkezi, belediyenin gençlik salonununda Newroz etkinliği düzenledi

Almanya'nın Osnabrück kentinde Kürt Toplum Merkezi, belediyenin gençlik salonununda Newroz etkinliği düzenledi. Etkinlikte, Kürt Özgürlük Hareketinin her dönemden daha fazla güçlü ve hazırlıklı olduğu vurgulanırken, seçimler için duyarlılık çağrısı yapıldı.
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı Newroz programı, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.
Programda Newroz'un anlamı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sesinden hazırlanmış olan bir sinevizyon gösterildi.
Civaka Azad adına bir konuşma yapan Tahir Köçer, "2015 Newrozu’nu bütün Newrozlardan daha anlamlı hale getiren, bizi büyük zaferlerin heyecanı ile dolduran Kobanê, Şengal, Mexmûr, Kerkûk ve en son Haseke'deki şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

'HER ZAMANKİNDEN DAHA İDDİALI VE GÜÇLÜYÜZ'

Köçer konuşmasının devamında şunları söyledi: 
"Bu Newroz yeni kahramanlık destanlarına, büyük zaferlere sahne oluyor. Demirci Kawa’nın direniş ve özgürlük bayrağı bugün HPG’nin, YJA STAR’ın, YPG/YPJ’nin, YBŞ’nin ellerinde Rojava Kürdistan'ın, Başûrê Kürdistan’ın kent ve kasabalarında dalgalanıyor. Bugün gerçek bir 'Kürt Baharı' bütün Ortadoğu’yu ve insanlığı aydınlatıyor. Bu Newroz’da hareket ve halk olarak her zamankinden daha iddialı, daha güçlü, daha hazırlıklıyız. Bize bu gücü veren kuşkusuz Kobanê zaferi; Til Hemis, Til Berak zaferi, Şengal’de, Kerkük’te yaşanan kahramanca direnişlerdir."

SEÇİMLER İÇİN ÇAĞRI

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 7 Haziran'da düzenlenecek genel seçimlere değinen Köçer, Avrupa’daki oyların seçimlerde önemli olduğunu vurgulayarak, beşyüzbin seçmenin Avrupa’da oylarını alabilmeyi hedeflediklerini söyledi. Tüm Kürdistanlı, demokrasi ve özgürlükten yana herkesin oylarını kullanmada ciddi, duyarlı olmasını ve seçim çalışması yürüten komisyonların içinde yer almalarını isteyen Köçer, "Herkes sandık başına gidip mutlaka oyunu kullanmalı" diye ekledi.
Etkinlikte, Osnabrück Seçim Komisyonu stant açarak oy kullanacaklar için bilgi verdi. 
Program kapsamında Ozan Zamani şiir okurken Abbas Ahmed, Rojbin Kızıl, Muhammed Fewzî, Narîn Şêxê ve Koma Bêkes tiyatro Grubu sahne aldı.