Kürtler Öcalan'ın doğum gününde Amara'ya yürüyecek

DBP Urfa İl Eş Başkanı Kaplan, Amara yürüyüşüne ev sahipliği yapacak olan Halfeti'ye; Urfa, Adıyaman ve Antep olmak üzere 3 ilden yola çıkacak olan halkın yürüyerek geleceğini ve buradaki kutlamalara katılacağını açıkladı.

Öcalan'ın doğum günü kutlaması için Halfeti'deki hazırlıklar devam ediyor. DBP Urfa İl Eş Başkanı Kaplan, Amara yürüyüşüne ev sahipliği yapacak olan Halfeti'ye; Urfa, Adıyaman ve Antep olmak üzere 3 ilden yola çıkacak olan halkın  yürüyerek geleceğini ve buradaki kutlamalara katılacağını açıkladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 11'incisi düzenlenecek doğum günü kutlaması için Urfa'nın Halfeti ilçesindeki hazırlıklar devam ediyor. 

Halfeti DBP İlçe binasında düzenlenen toplantıya TUHAD-FED, HDP, DBP, MEYA-DER, belediye temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

'ÖNDERİNİN ÖZGÜRLEŞMESİ İÇİN...'

Toplantıda açıklama yapan DBP Urfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, Amara yürüyüşüne ev sahipliği yapacak olan Halfeti'ye; Urfa, Adıyaman ve Antep olmak üzere 3 ilden yola çıkacak olan halkın  yürüyerek geleceğini ve buradaki kutlamalara katılacağını ifade etti. "Öcalan'a Özgürlük" şiarıyla gerçekleştirilecek olan yürüyüşe ilçelerden de katılımcılar olacağını söyleyen Kaplan, "Nemrut'ların kalesini yer bir eden İbrahim'in torunları, bir kez daha zulme karşı ve önderinin özgürleşmesi konusundaki kesin tavrını bir kez daha ortaya koyacak" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Öcalan'ın 66'ncı doğum günü nedeniyle 3 Nisan'da Halfeti'de yapılacak kutlama ve 4 Nisan'da da buradan Öcalan'ın doğum yeri olan Amara (Ömerli) köyüne yapılacak olan yürüyüşe ilişkin hazırlık ve planlama yapıldı.