Karasu: Gerilla Ortadoğu halklarının devrimine de öncülük ediyor

Temel eğitim devresinden mezun olan 37 gerilla törenle diplomalarını aldı. Törende konuşan Mustafa Karasu, gerillanın bugün sadece Kürtlere değil Ortadoğu halklarının devrimine öncülük ettiğini söyledi.

Temel eğitim devresinden mezun olan 37 gerilla törenle diplomalarını aldı. Törende konuşan Mustafa Karasu, gerillanın bugün sadece Kürtlere değil Ortadoğu halklarının devrimine öncülük ettiğini söyleyerek, “elinize silah almanız çok önemlidir, bu silahların değerini bilin” dedi.  

HPG Apollo Akademiler Komutanlığı bünyesinde olan Şehit Erdal Temel Eğitim Devresi Şehit Dılşêr şubesi Newroz haftasında mezun edildi. Merasimde KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu’nun yanı sıra HPG ve YJA-STAR Askeri Konsey üyesi Hêzil Dersim ile HPG komutanlarından Dilxwaz Gabar ve onlarca gerilla hazır bulundu. Düzenlenen yemin töreninin ardından gerillalar, diplomalarını KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu’nun elinden aldı.

Gerillalara kimliklerinin verilmesinin ardından askeri törende gerillalara hitaben bir konuşma yapan KCK Yürütme Konseyi üyesi Karasu, “eskiden başkaları için savaşan Kürtler, şimdi kendi halkları ve ülkeleri için silah kaldırıyor” dedi. Gerilla temel eğitim devrelerinin 30 yılı aşan silahlı mücadelenin süreklileşmesindeki rolüne, gerillanın elindeki silahın ne anlam ifade ettiğine, gerillanın Kürtler ve Ortadoğu halkları için taşıdığı anlam ve öneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karasu, şunları söyledi: “Bir yeni savaşçı devresini daha tamamlıyoruz. Bu devremiz, bir zincirin halkasıdır. 1980’li yıllardan beri bu eğitimler yapılmaktadır. Mücadelemiz, bu devrelerle kendisini süreklileştirdi. Onun için temel eğitim devreleri çok önemlidir. Bu imkan ve koşullar, Kürtler ve bütün Ortadoğu halkları için kutsallık düzeyinde değerlerdir.”

Kürdistan dağlarında gerilla eğitimlerini süreklileştirmenin, bu imkanları yaratmanın kolay gelişmediğini söyleyen Mustafa Karasu, bu imkanların 40 yıllık bir mücadele ve binlerce şehidin emeği ve çabası sonucu elde edildiğini kaydetti.

‘GERİLLA EĞİTİMİ GÖRMEK BENİM İÇİN DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK ANLAMINA GELİYOR’

Gençlik dönemlerinde Filistin’e giderek gerilla eğitimi görmek istediğini söyleyen KCK Yürütme Konseyi üyesi Karasu, gençlik döneminde gerilla olma istemini ve neden Filistin’de eğitim görmek istediğini şu sözlerle anlattı: “Bende gençliğimde hep gerilla olmak istiyordum. 1973-74’te Filistin’e gitmek istedim. O zaman gerillanın merkezi Filistin’di. Dünyada 72 milletten Ortadoğu’ya gidip eğitim görüyorlardı. Orası bir devrim ocağıydı ve Filistin kampları öyle görülüyordu. Ben 1974’te Filistin kamplarını gidip eğitim gördükten sonra Türkiye’ye dönecektim. Benim için gerilla eğitimi görmek Türkiye’ye dönüp devrimi gerçekleştirmek anlamına geliyordu. O düzeyde bir heyecanımız, isteğimiz ve coşkumuz vardı. O zaman daha Apocu değildim. Denizlerin örgütü THKO’da eğitim görecektim. Sonra Türkiye ve Kürdistan’da gerilla savaşı yürütecektik. Aylarca bekledim fakat Filistin kuryeleri yakalandığı için gidemedim. Sonra zaten Apocu  oldum.”

‘ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN SİLAH KALDIRIYORUZ’

“Şimdi ise Kürdistan dağları o kutsallık düzeyindedir” diyen Karasu, ”Eskiden Kürtler başkalarının askeri oluyordu. Türk devletinin, Irak’ın İran’ın Suriye’nin askeri olurdu. Ama artık kendi halkımız ve ülkemiz için, özgürlüğümüz için silah kaldırıyoruz. Başkaları için silah kaldırma ve başkaları için ölme son bulmuştur. Bunu sağlayan Önder Apo ve PKK’dir. Bunun değerini bileceksiniz” şeklinde konuştu.

Karasu, Kürt gençlerinin eline silah almasının neden önemli olduğuna ilişkin ise şöyle dedi: “Bu silahları ellerinize almanız çok çok önemlidir. Bunların değerlerini bileceksiniz. Bu silahı bizden önceki kuşakların, babamızın veya atalarımızın eline verecek kimse yoktu. Ama tam kırk yıldır Önder APO ve PKK, Kürt gençlerinin, genç kızların ve erkekleri silahlandırarak kendi ülkeleri içinmücadele etmelerini sağlıyor. Bu silahları bulmak öyle kolay olmadı. Gerilla mücadelesi kolay başlamadı. Büyük emeklerle, çabalarla, fedakarlıklarla gerilla mücadelesi başlamıştır.”

Kürdistan’da verilen gerilla mücadelesinin silahlanan Kürt gençleri için bir şans, onur ve gurur kaynağı olduğunu dile getiren Karasu, “İlk defa Kürdistan tarihinde halkımız ve ülkemiz için böyle bir gerilla mücadelesi veriyoruz. Bizden önceki kuşaklara, dedelerimize nasip olmayan bu şans bizlere ve sizlere nasip oldu. Bu gururu ve onuru sizler taşıyorsunuz” dedi.

“İlk eylemi yapmak bile bizim için tarihseldir” diyen Karasu, “15 Ağustos eylemi yani ilk defa silah kaldırmak Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için yeni bir tarihin başlangıcı olmuştur. İlk defa Kürdistan tarihinde halkımız ve ülkemiz için böyle bir gerilla mücadelesi veriyoruz. Babamız, dedelerimize nasip olmayan bu şans bizlere ve sizlere nasip oldu. Bu gururu ve onuru sizler taşıyorsunuz. Bu imkanı Önder Apo, şehitlerimiz ve partimiz size vermiştir. Bunun önemini bileceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SİLAH ALARAK SÖMÜRGECİLİĞE VE EMPERYALİZME MEYDAN OKUYORSUNUZ’

Gerillaya katılarak silah almanın sömürgeciliğe ve emperyalizme meydan okumak anlamına geldiğini söyleyen Karasu, “Sadece silah almış olmuyorsunuz. Verdiğiniz karar, bir tarihin, insanlığın ve kendimizin değişimi anlamına geliyor” diyerek  sözlerine şunları ekledi: “Bizler böyle bir mücadele kişiliği kazandık. Sizlerde yeni bir kişilik kazanıyorsunuz. Bu eğitim devresiyle birlikte, egemenliğe boyun eğen kişiliğiniz geçmişte kaldı. Bu gün bu silahla buradan mezun olarak sömürgecilere ve emperyalizme meydan okuyoruz.”

‘KÜRDİSTAN DAĞLARI ÖZGÜR KÜRTLERİN MERKEZİDİR’

Artık hiç kimsenin Kürtler adına karar veremeyeceğini belirten Karasu, “Kürdistan dağları özgür karar alma, düşünme, tartışma ve eyleme geçme yerleridir. Hiç kimse karar almamızı, tartışmamızı ve eyleme geçmemizi engelleyemez. Bu açıdan Kürdistan dağları özgür Kürtlüğün merkezidir. Artık sizler özgür Kürtlüğü temsil ediyorsunuz. Halkımızın özgür iradesini temsil ediyorsunuz. Bundan daha büyük onur olabilir mi? Bugün size verilen en büyük değer budur. Elinizdeki silahları; tabii ki Haki Karer yoldaş, büyük komutanımız ve 15Ağustos’un yaratıcısı Agit yoldaş ve zindan direnişçileri başta olmak üzere şehitlerimizin anısına bağlılığın gereği olarak en iyi biçimde kullanacaksınız” dedi.

Yeni gerillalara, mücadele tarzı ve yöntemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mustafa Karasu, gerillalara bundan sonraki gerillacılık yaşamlarında dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin de şu uyarılarda bulundu: “Tabii ki bir orduyuz. Tek tek savaşçı olmak öyle yiğitlik olmaz. Yiğitlik, ideolojimizden ve örgütlülüğümüzden aldığınız güçle mücadele etmektir. Bu nedenle bu mücadelemizi örgütlü biçimde gerilla birlikleri biçiminde ve yoldaşlık tarzıyla yürüteceğiz. İşte burada bu devreyi bitirerek örgütlü bir kişilik olduk. Örgütlü kişilik demek yenilmez güç demektir.”

‘BUGÜN KÜRT HALKININ MORAL GÜCÜ GERİLLADIR’

Kürt halkının en büyük moral gücünün gerilla olduğunu kaydeden Mustafa Karasu, gerilla sayesinde Kürtlerin varlığını koruyabildiğini söyledi. Karasu, “Bugün gerilla yenilmezdir. Kırk yıldır dünyanın en büyük ordularına karşı savaşıyoruz ama dimdik ayaktayız. Bugün sadece Kürtlerin değil bütün Ortadoğu halklarının ve insanlığın umuduyuz. Artık bu örgütlü gücümüzle Ortadoğu’nun bütün halklarının devrimine öncülük yapıyoruz. Kobane’de, Şengal’de ve Kerkük’te Kürt gerillası var olduğu için Kürt halkı varlığını koruyabiliyor. Bugün Kürt halkının moral gücü gerilladır” diye belirtti.

‘HERKES GERİLLAYI YANINDA GÖRMEK İSTİYOR’

Güney Kürdistan halkının gerilladan moral almak için Newroz törenine davet ettiği ve gerillanın bu talep üzerine askeri törene katıldığına dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Süleymaniye’de moral almak için gerillayı Newroz törenlerine çağırdılar. Gerilla yanlarında olduğunda halkımız kendisini güvende hissediyor. Bu nedenle herkes gerillayı yanında görmek istiyor. Gerillanın anlamının bilincine varmışsak gerillayı yenmek mümkün olmayacaktır demektir. Çünkü gerillayı bu güne getiren değerler yenilmez değerlerdir. Büyük inanç değerleridir. Dünya da üzerimize gelse bu gerillayı kimse yenemez. Çünkü özgürlük tutkumuzu, yurt ve halk sevgimizi kimse kıramaz. Bu irade gerillada vardır. Bu halkanın son zinciri de sizsiniz. Siz bunları temsil ediyorsunuz. Bu temelde mücadeleye katılır, kendinizi bu ordunun fedai militanı haline getirirseniz hiç kimse sizleri yenilgiye uğratamaz. Bu temelde bundan sonraki mücadelenizde sizlere başarılar diliyorum.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlarla son bulan törenin ardından Mustafa Karasu gerillalarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.