İsveç'te Newroz resepsiyonu

Gävleborg Halk Meclisi, Newroz dolayısıyla bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda yapılan konuşmalarda Kobanê direnişini selamlanırken, Kürt Halk Önderi Öcalan'a özgürlük istendi.

Gävleborg Halk Meclisi, Newroz dolayısıyla bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda yapılan konuşmalarda Kobanê direnişini selamlanırken, Kürt Halk Önderi Öcalan'a özgürlük istendi.
Resepsiyona; İsveç'teki siyasi partilerin tamamına yakını, sendikacılar, Söderhamn Kürdistan Yardım Komitesi temsilcileri, Sandviken İşverenler Derneği temsilcileri de katıldı.
Etkinlik, Gençlik Komisyonu Üyesi Hêlîn Batte'nin Newroz'un anlamı ve Kobanê direnişi üzerine yaptığı konuşmasıyla başladı. 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük istenen etkinlikte, sinevizyon gösterimi de yapıldı.

'DİRENİŞÇİLERE DESTEK OLUNMALI'

wSosyal Demokrat Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Amînî, Ortadoğu'daki diktatörlere dikkat çekti ve Suudi Arabistan-İsveç arasında yaşanan gerilime atıfta bulunarak, "Para her şeyin üstünde değildir" dedi. Amini, DAİŞ'in Kobanê saldırılarına değindiği konuşmasında, direnişçilere destek olunması çağrısında bulundu.
Söderhamn Kürdistan Destek Komitesi Temsilcisi Benny Gustafson ise "Biz Kobanê sürecinde ne yapabiliriz, diye düşündük ve komitemizi kurduk. Kürdistan'a destek için her şeyi yapıyoruz ve buradan dünyaya bir selam göndermek istiyoruz; 'teslim olmayacağız' ifadelerini kullandı.

'BARIŞ İÇİN ÖCALAN ÖZGÜR OLMALI'

Gävle Belediyesi Koalisyonundan Jin Akgul Hajo da Newroz'un isyanların simgesi olduĝunu belirtirken, YPG ve YPJ'nin Kobanê'deki mücadelesine dikkat çekerek, herkesin bu mücadeleyte destek olmasını istedi. Hajo, Türkiye'deki müzakere sürecine de değinerek, barışın sağlanması için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın derhal özgür olması gerektiğini kaydetti.
Resepsiyon, Nurfer ve Dîlem Aslan'ın seslendirdiği ezgilerle devam ederken, geç saatlere kadar halay çekildi.