HDP’li adayların çalışmalarını sürdürüyor

HDP’li vekil adayları, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kuzey Kürdistan’ın birçok kentinde yapılan çalışmalarla HDP çizgisi anlatıldı.

HDP’li vekil adayları, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kuzey Kürdistan’ın birçok kentinde yapılan çalışmalarla HDP çizgisi anlatıldı.

AMED

HDP Amed milletvekili adayı İmam Taşçıer, beraberindeki partililer ile seçim çalışmaları kapsamında, Bismil köylerinde halkla bir araya geldi. Oluşturulan konvoy ile Bismil'in Yeniköy, Köseli, Göksu, Üçtepe, Türkmen Hacı, Kürt Hacı, Aktepe köylerine giden HDP heyeti, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Köy ziyaretleri sırasında konuşan Taşçıer, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin seçim barajını yıkacağını ve halkların en iyi şekilde HDP tarafından mecliste temsil edileceğini belirtti. "Seçimlerde kendinize, kendi değerlerinize, kimliğinize oy vermeni istiyoruz. HDP olarak hiçbir kimliğe, dine ve mezhebe karşı ayrımcı politikamız yoktur. Biz toplumun her kesimini temsil ediyoruz. Kürt halkı yıllardan beri haklarını elde etmek için bedeller ödüyor" diyen Taşçıer, AKP'nin tekçi politikalarına karşı demokratik ve katılımcı siyasetle mücadele ettiklerini kaydetti.

VEYSEL KARANİ

HDP Siirt milletvekili adayları Kadri Yıldırım, Hatice Seviptekin ile İsmail Aydın, HDP, DBP il ve ilçe örgütlerinin katılımı ile Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani Beldesi'nde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen açılışta bölge, HDP bayrakları ile süslendi. Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan HDP Siirt Milletvekili Adayı İsmail Aydın, "13'üncü yılına giren iktidar; bugüne kadar mazlum rolü oynayarak, insanların dini duygularını sömürerek bugüne geldi. Ama geldiği noktada, demokrasiden eser bırakmadı. Bugüne kadar diktatörler iktidarlarını korumak için ne yaptıysa, AKP hükümeti de iktidarını korumak için bugün aynı pratikleri sergiliyor" dedi. AKP hükümetinin seçimlere "HDP'yi baraj altında bırakmak" amacıyla hazırlandığını söyleyen Aydın, "İktidar tüm hesaplarını Kürt Özgürlük Hareketi'nin yansıması olan HDP'yi barajın altında bırakarak, milletvekilliklerini çalmak ve iktidarını pekiştirmek üzerine kurmuştur. Ama HDP'nin iktidar yürüyüşü, AKP ve Çankaya'dakinin rüyalarına girmiş, bunu engellemek için ülkeyi ateşe atmak dahil her şeyi göze almışlar" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra söz alan HDP Siirt milletvekili adayı Hatice Seviptekin ise "Tek dil, tek bayrak, tek millet diyenlere karşı halkların kardeşliğini ve eşitliğini savunuyoruz. Ağrı, Antalya ve Ankara'da giriştikleri provokasyonları halklarla el ele boşa çıkaracağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından coşkulu bir katılım ile büronun açılışı gerçekleştirildi.

BAYKAN

Veysel Karani Beldesi'ndeki açılış töreninin ardından Baykan ilçesine geçen partililer, ilçe merkezinde yüzlerce kişinin katılımı ile seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve okunan "Ey Reqip" marşının ardından konuşan HDP Siirt milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, "HDP kapısı rant kapısı, ayakkabı kutuları kapısı değildir. 7 Haziran günü oy kullandığımız zaman 'Kobanê düştü, düşecek' diyenleri unutmayın" dedi.

BATMAN 

HDP Batman milletvekili adayları Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, seçim çalışmalarını kapsamında Sason ilçesinde halk ile bir araya geldi. Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir ile HDP ve DBP'li yöneticilerinin de aralarında bulunduğu partililer, Batman HDP İl Binası önünde bir araya gelerek oluşturulan konvoy ile Sason ilçesine doğru yola çıktı. Konvoyun geçişi sırasında HDP'li adayları Umurlu (Taraş) köyünde yüzlerce kişi davul ve zurna ile karşılarken, yol güzergahı boyunca konvoy zılgıt, slogan ve zafer işaretleri ile selamlandı. Konvoyun ardından binlerce yurttaşın toplandığı ilçe meydanına geçen adaylar, büyük bir coşku ile karşılandı. HDP flamaları ile donatılan alanda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu. 
 

HDP ve DBP'li yöneticilerin halkı selamlamasının ardından HDP'ye Sason ilçe eş başkanları halkı selamladı. HDP ve DBP il eş başkanlarının yapmış olduğu açılış konuşmalarının ardından HDP'ye desteğini açıklayan Saadet Partisi Sason İlçe Başkanı Teyfik Karaman da katıldığı etkinlikte söz alarak, "Yıllardan beridir, Kürt, Türk ve Arap halklarının birbirleriyle güçlü bağları var. Kan bağları var. Bu nedenle HDP çatısı altında bu süreçte Arap, Türk ve Kürt halklarının bir araya gelerek huzur bulacağına canı gönülden inanıyorum. Bu yüzden Arap kardeşlerimizin de bizi sömüren ve ezenlerin yandaşlık konumundan çıkarmak için bu iktidar düzenine son vermek için tüm kardeşlerimizi HDP çatısı altında birleşmeye ve güç vermeye çağırıyorum" dedi.

Daha sonra coşkulu kitleye seslenen HDP Batman Milletvekili Adayı Saadet Becerikli, Sason halkının seçimler için kararını verdiğini söyledi. Sason halkının 7 Haziran'da bu geleneğini sürdürerek, oylarını kardeşlik ve barış projesi olan HDP için kullanacağını kaydeden Becerikli, ilçede yaşayan Arap halkına da seslenerek "Demokrasi, özgürlük ve barış için HDP saflarında yer alın. Çünkü HDP demek barış demektir" dedi. HDP Batman Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran ise "Halkların önüne konulan antidemokratik barajı yıkmayı, Kürdistan'da da AKP'yi darbecilerin getirdiği baraj sisteminin altında bırakmak için çalışacağız" diye konuştu. Ardından söz alan HDP Milletvekili Adayı Hasan Yağız, tüm engelleme ve provokasyon girişimlerine rağmen barajı aşarak seçimi başarı ile karşılayacaklarını dile getirdi. Kürdistan'da devlet politikası sonucu çıkarılan koruculuk sisteminin yarattığı olumsuzluklara değinen Yağız, korucuları HDP saflarına çağırarak, "Yoksullaştırma politikaları sonucu halkın yönlendirildiği koruculuk ve diğer kirli oyunları bozacağız. Barajları delerek gireceğimiz mecliste Kürt halkının sevk edildiği koruculuk gibi alanları boşa çıkaracak kooperatifler kurarak halkımızı devlete muhtaç etmeyeceğiz" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından halkın arasına inen milletvekili adayları halk ile beraber halay çekti. 

KOCAELİ

HDP Kocaeli milletvekili adayları Ali Haydar Konca, Güner Kizir, Bedia Salhan ve Sinan Odabaş, seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli Tabipler Odası, Halkevleri ve Halkın Türkiye Komünist Partisine ziyaret gerçekleştirdi. Tabipler Odası yöneticileri HDP'nin barajı geçmesini temenni ettiklerini ve sağlık alanında yaşanan sorunlara çözüm olabileceğini söyledi. 15 yıl SES Kocaeli şube başkanlığı yapmış olan HDP Kocaeli milletvekili adayı Güner Kizir, HDP olarak ücretsiz, ulaşılabilinir, nitelikli sağlık hizmetinin herkese sunulması için çaba harcadıklarını söyleyerek, "Tabipler odası hekimlerimiz başta olmak üzer tüm sağlık emekçilerini sağlıkta yaşanan metalaşmaya karşı HDP de buluşmaya davet ediyorum" dedi.

HDP'li adaylar daha sonra Halk evlerini ziyaret etti. Adaylar burada da sıcak bir şekilde karşılandı. Burada söz alan Halkevleri üyesi Yaşar Seymen, 1 Mayıs sonrası seçim çalışmalarını hızlandıracaklarını söyleyerek sokağın ve meclisin birleştirilmesi noktasında HDP'nin bir alternatif olduğunu söyledi. HDP adayları on olarak HTKP Kocaeli il temsilciliğini ziyaret etti. HTKP'li yöneticiler tarafından sıcak karşılanan adaylar burada yapılan kısa bir sohbetten sonra bu günkü çalışmalarını sonlandırdı.

KAYSERİ 

Seçim sürecinin hız kazandığı Kayseri’de HDP’liler sokak sokak, ev ev çalışmalar yürütüyor. Seçim bürolarının açılmaya başladığı bu günlerde Kayseri’nin Sarız ilçesinde de seçim bürosu açıldı. HDP Kayseri milletvekili adaylarının katılımıyla HDP Kayseri İl Örgütü’nün Sarız’da açtığı seçim bürosuna ilgi yoğundu. Açılışla birlikte Sarız sokaklarında esnaf ve halkla sohbet eden HDP Kayseri heyetine halkın ilgisi dikkat çekerken açılış sırasında Kayseri 1. sıra adayı Sultan Güneş Özcan kadın kermesini ziyaret etti. Özcan “Kadınlar meclise” diyerek Sarızlı kadınlardan destek istedi.

Sarız ilçesinde seçim startını veren HDP’liler girilmedik ev, dokunmadık el, bakılmamış göz bırakmayacaklarını belirterek seçimlerin önemine işaret etti.