‘Güney Kürdistan’daki Kuzeyliler seçimde oylarını mutlaka kullanmalı’

DBP Hewler Temsilciliği Güney Kürdistan'da yaşayan tüm Kuzey Kürdistanlıları seçimlerde oy kullanmaya çağırdı.

DBP Hewler Temsilciliği Güney Kürdistan'da yaşayan tüm Kuzey Kürdistanlıları seçimlerde oy kullanmaya çağırdı.

Temsilcilik adına ajansımıza konuşan Şilan Eminoğlu Hewler, Süleymaniye ve Duhok’ta seçim çalışması yürüten komiteleri ve Hewler’deki DBP parti temsilciliği aracılığıyla gerekli yardımı sunmaya çalıştıklarını belirterek, “Seçime, oy kullanmaya dair bilgi edinmek, yardım almak isteyen herkes mutlaka bu komitelere başvurmalı. Seçimlerde kullanılmamış tek bir oy bile kalamamalı, bunun için herkes seferber olmalı” çağrısında bulundu.

KCK DAVASINDAN CEZA ALANLAR OYLARINI KULLANAMIYOR

KCK davasından dolayı cezaları Yargıtay tarafından onanmış yüzlerce kişinin bu seçimlerde oy kullanamayacağını belirten Eminoğlu, cezası kesinleşmemiş olanların İbrahim Halil Sınır Kapısı’nda oyunu kullanabileceğini söyledi.

“Fakat onların da çoğu kaçak geldikleri için oy kullanamıyorlar. Çünkü ellerinde her hangi bir pasaport yok, burada resmi olarak ikamet etme hakkı alamamışlar” diyen Eminoğlu, ancak oy kullanabilecek durumda olanların mutlaka seçim günü sandık başına gitmesi gerektiğini ifade etti.

GÜVENLİKTEN KAYNAKLI GÜNEY KÜRDİSTAN’DA SANDIKLAR KURULMAYACAK

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da yapılacak genel seçimlerde Güney Kürdistan'da sandıkların kurulması için Türk konsolosluğuna başvurduklarını, ancak konsolosluğun güvenlikten dolayı sandık kuramayacaklarını kendilerine ilettiğini de vurgulayan DBP güney temsilcilerinden Eminoğlu, “Türk konsolosluğu bölgede süren savaştan kaynaklı güney Kürdistan'da seçim sandıklarının kurulmayacağını bize iletti. Sandıklar sadece İbrahim Halil Sınır Kapısı’nda kurulacakmış. Ancak oraya da yine pasaportları olanlar gidip oy kullanabilecekler.”

DBP SÜLEYMANİYE, HEWLER VE DUHOK’TA SEÇİM KOMİTELERİ OLUŞTURDU

Seçimler için her türlü yardımı sunmak için çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Eminoğlu şunlara dikkat çekti: “Biz herkesin bu seçimlerde oy hakkını kullanması için elimizdeki tüm imkanları kullanacağız. Bunun için Hewler DBP temsilciliği olarak otobüsler kiralayıp halkı sandıkların kurulacağı İbrahim Halil Kapısına götüreceğiz. Türkiye’ye gidip oy kullanabilecekler Türkiye’ye gitmeliler. Biz Hewler, Duhok ve Süleymaniye’de partimize bağlı komiteler kurduk. Halk bu komiteler aracılığıyla bize ulaşabilir.”

SEÇİMLERDE KULLANILMAYAN TEK BİR OY KALMAMALI

Güney Kürdistan'da seçim sandıklarının kurulmayacak olmasının oyların kullanılmayacağı anlamına gelmediğini belirterek, “Bizim için her bir oyun büyük bir değeri var ve eğer sandıklar kurulabilmiş olsaydı herkes kendi oyunu burada rahatlıkla kullanabilecekti. Kuzey Kürdistan’dan Güney Kürdistan’a çalışmak için gelenler var. Bunların Türkiye’ye gitmelerinde hiçbir siyasal engel yok. Dolayısıyla olanların mutlaka Türkiye’ye, Kuzey Kürdistan’a geçip oylarını kullanmaları gerekir. Onlar için de parti olarak her türlü yardımı sunmaya hazırız” diye konuştu.

Parti temsilciliği ve komitelere başvuramayanların ise irtibat telefonları üzerinden ulaşabileceklerini ifade eden Eminoğlu son olarak şunları ifade etti: “Örneğin burada çalıştıkları yerlerden izin alamayanlar varsa bize başvurabilirler. Biz imkanlarımız ölçüsünde kendilerine yardımcı olmaya hazırız. Bu seçim Kürtler için önemli. Seçimler her şey değildir ancak çok şeydir. Ancak siyasal açıdan, geleceğimizi elimize almada önemli bir kazanımdır. Kendi siyasal irademizi tayin etmede anlamlıdır. Dolayısıyla güney Kürdistan'da bulunan tüm Kuzey Kürdistanlı halkımıza çağrımız mutlaka oylarını kullanmalıdır. Seçimlerde oyunu kullanmayan tek bir kişi dahi kalmamalı.”