Demirtaş: Biz engel olmuyoruz, AKP adım atmıyor

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, hükümetin adım atmamasına rağmen çözüm sürecine kendilerinin engel olduğunu savunduğunu belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, hükümetin adım atmamasına rağmen çözüm sürecine kendilerinin engel olduğunu savunduğunu belirterek, "güvenlik yasasını getirdiniz, çözüm sürecini sabote edecek en kritik hamleyi yaptınız, ona engel olmaya çalıştık. Bu tutumumuzu ilkesel olarak sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. Seçim döneminde provokasyonların yaşanabileceğini söyleyen Demirtaş, "Başımıza bir iş gelirse, arkadaşlarımızdan özel ricamdır; bu gemi limana götürülecek" dedi.

'AYNI TUTUMUMUZU SÜRDÜRECEĞİZ'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin genel merkez binasında il eş başkanları ile bir araya geldi. 
Toplantı öncesinde konuşan Demirtaş, fiilen seçim çalışmalarına başladıklarını ifade etti. AKP hükümetinin kendilerini sürece engel olmakla itham ettiğine işaret eden Demirtaş, hükümetin sürecin başından bu yana beklentileri karşılayacak adımları atmadığını belirtti. Demirtaş, "İktidar çözüm sürecini biz tıkamışız gibi yaygara koparıyor. Siz hangi adımı attınız da biz engel olduk? Sayın Davutoğlu'na sormak istiyorum; çözüm süreci ile ilgili attığınız hangi adıma biz engel olduk, bir tane örnek verin... Parlamentoda ne yaptınız da biz engel olduk? Engel olduğumuz şeyi söyleyeyim; güvenlik yasasını getirdiniz, çözüm sürecini sabote edecek en kritik hamleyi yaptınız, biz ona engel olmaya çalıştık. Eğer bu çözüm sürecine engel olmaksa kusura bakmayın, bu tutumumuzu ilkesel olarak sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

'BAŞIMIZA BİR İŞ GELEBİLİR!'

Demirtaş, seçim çalışmaları sırasında her türlü provokasyonun yaşanabileceğine de dikkat çekerek, şunları ifade etti: "Bakın, eğer seçim kampanyası döneminde başımıza bir iş gelirse, olabilir, bütün arkadaşlarımızdan özel ricamdır; bu gemi limana götürülecek. Sizlere emanettir, bu özgürlük gemisi şu ya da bu şekilde limana ulaşacaktır. Çünkü biz tek adam hareketi değiliz, biz olsak da olmasak da bu partiyi kuranlar emeğini, alın terini elbette geminin nereye nasıl götürüleceğini bilenlerdir. Çok şükür, bizde tek adamlık sistemi yok, olmayacaktır. Böyle bir parti değiliz, benimle uğraşmaları canınızı sıkmasın, bizde tek adam yok, yüz binlerce kadın, yüz binlerce erkek var, hangi birinizle uğraşacaklar, yok edecekler."

ERDOĞAN'A ÖRTÜLÜ ÖDENEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilecek olan örtülü ödeneğe de değinen Demirtaş, "Sarayın artık güçlü bütçesi de var. İstediği şekilde kullanabileceği hesap vermeden kullanabileceği örtülü ödeneği var. Ne yapacak bu parayı? Bu kadar trilyonu ne yapacak? İstihbarat yetkisi almış, özel ordusu var yani devletin içinde tek kişilik ayrı bir devlet kurulmuş durumda" dedi.