Ciwanên Azad kongresi sürüyor

Ciwanên Azad 2. Kongresi'nde konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, “Kürtler artık parçalı savunma yapmamalı, bu yüzyıl Kürtlerin 100 yılı olacaksa bunu ulusal ruha dökebilmeliyiz” dedi.

“Kapitalizmi yaşama ve yaşatma” sloganı ile Almanya’nın Köln kentinde başlayan Ciwanên Azad 2. Kongresi devam ediyor. Öcalan’ın mesajının da okunduğu kongrede bir konuşma yapan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, “Kürtler artık parçalı savunma yapmamalı, bu yüzyıl Kürtlerin 100 yılı olacaksa bunu ulusal ruha dökebilmeliyiz” dedi.

-Ciwanên Azad 2. Kongresi’nin Almanya’nın Köln kentinde yapıyor. Kongrede Kürt Halk Önderi Abullah Öcalan’ın gençler için ele aldığı mesaj okundu. Mesaj sık sık “Biji Serok Apo” sloganı ile kesildi.

Mesajın okunması ardından HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata bir konuşma yaptı. Kürtçe yaptığı konuşmasında Ata, “Bugün Kürtçe konuşuyorsam bu başta Batman'daki barış anneleri ve halkımız sayesindedir” dedi.

Radikal İslam’ın bugün dünyada en büyük tehlike olarak görüldüğünü, ama emperyalist güçlerin Radikal İslam’a destek vererek aslında Ortadoğu’da halkı birbirine kırdırtmak istediğini söyleyen Ata şunları belirtti: “Bunun en büyük örneği bugün Yemen'de yaşanıyor. Onlarca ülke bir araya gelerek Yemen'e bomba yağdırmakta ve bunu bir çözüm olarak."

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinin Ortadoğu’ya nefes verebilecek tek felsefe olduğunu da kaydeden Ata, “Bu felsefeyi yaşatmak ve yaymak istiyorsak başta Kürt gençleri olmak üzere herkes kendini daha da eğitip bu felsefenin temsilcisi olabilmeli" diye konuştu.

Ulusal kongre toplanmadan ve Kürtler birleşmeden ortak bir savunmanın yapılmasının zor olduğunun altını çizen Ata şöyle devam etti: “Kürtler artık parçalı savunma yapmamalı, bu yüzyıl Kürtlerin 100 yılı olacaksa bunu ulusal ruha dökebilmeliyiz.

Kürtler Rojava'da kimsenin tarafı olmadan kendi yol haritasını çıkartarak 3. çizgi olmayı başarmıştır. Bu olmasaydı bugün belki Kobanê özgür olmayacaktı ve Kobanê bu kadar direnemeyecekti. Bu inanç ve direnç halktan gelen sahiplenmeden dolayı başarıya ulaşmıştır. Kobanê düştü, düşecek diyenlere inat hayatı boyunca elline silah almayan gençler bu devrime katılarak Kobanê'nin düşmesini engellemiştir. Bu gençlerden bazı canlı geri dönmedi, ama ortaya koydukları direniş tarih boyunca unutulmayacak."

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere de değinen Ata, “Kobanê'de bunu başardıysak, 7 Haziran 2015'te yapılacak olan seçimlerde de bunu başarabiliriz. Seçimler yaklaştıkça Cumhurbaşkanı ve bazı AKP'liler yine eski dilli kullanarak hiçbir şey olmamış gibi hareket etmek istiyorlar. Biz kimin ne dediğine bakmayacağız ve bu oyunları 7 Haziran’da bozacağız" dedi.

Ata, “Ya mirin, ya azadi” diyerek konuşmasını bitirdi.