Avrupa'daki seçmenlere sorumluluk ve duyarlılık çağrısı

Bremen'de düzenlenen panelde konuşan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Bakırhan, seçimlerin halka büyük fırsat sunduğuna dikkat çekerek, Avrupa'dan HDP'ye yüksek oy çıkması gerektiğini belirtti.

Bremen'de düzenlenen panelde konuşan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Bakırhan, seçimlerin halka büyük fırsat sunduğuna dikkat çekerek, Avrupa'dan HDP'ye yüksek oy çıkması gerektiğini belirtti.
 
Almanya'nın Bremen eyaletinde 7 Haziran'da Kuzey Kürdistan ve Türkiye'de yapılacak genel seçimler için Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırkan, NAV DEM Eş Başkanı Yüksel Koç ve Bremen Halk Meclisi Eş Başkanı Sait Bilgin'in katılımıyla bir panel düzenlendi.
 
Bremen Halk Meclisi Eş Başkanı Bilgin, Bremen ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ile dostlarının katıldığı panelde seçime ilişkin teknik bilgilerin yanı sıra çalışmaları hakkında verdi. Oluşturdukları Teknik Komisyon aracılığıyla seçmen kayıtlarını güncelleme, kaydı olmayan seçmenlerin kayıtlarını yapma, seçmen kütüklerini sorgulama gibi çalışmalarda bulunduklarını bildiren Bilgin, Örgütleme Komisyonlarının ise mahalle, semt ve alanlarda çalışma yaptığını, Asuri, Süryani, dini birlikler, aydın, demokrat, sosyalist şahsiyet ve grupları tespit edip ona göre strateji oluşturduğunu anlattı.
 
KOÇ: 14 MART'A AZ KALDI
 
NAV DEM Eş Başkanı Koç ise 'Türkiye vatandaşı' olan her Kürdistanlı ve Türkiyeli seçmenin oy kullanabileceğini dile getirerek, özellikle iltica etmiş seçmenlerin nüfus cüzdanı çıkartmaları gerektiğini, bunun önünde bir engelin olmadığını söyledi. "Herhangi bir nüfus belgesi olmayan ilticacıların Alman devletinin verdiği oturum kartıyla bağlı bulundukları konsolosluklara başvurarak nüfus cüzdanlarını çıkartmaları gerekmektedir" diye ekleyen Koç, 14 Mart'a kadar az bir zamanın kaldığını hatırlattı. 
 
BAKIRHAN: SEÇİMLER BÜYÜK FIRSAT SUNDU
 
Siirt Belediyesi Eş Başkanı Bakırhan ise çözüm sürecine ve HDP-hükümet tarafından yapılan açıklamaya değinirken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaklaşımlarını eleştirdi ve "Müslüman, inanan insan bu kadar yalan söyleyemez Bunların İslam'la, dinle alakaları yok. Tek amaçları rant ticaretidir" dedi.
Bakırhan, panele katılan Kürdistanlılara seslenerek, "Geldiğim kentteki yurtsever, şehit, tutuklu aileleri, evi-köyü yakılan insanlarımızın ve partimizin siz Avrupa'da yaşayan halkımızdan bir talebi var; bu seçimleri önemeyin. Bu seçimler çok büyük bir fırsat sunmuş durumdadır" dedi.
 
HDP'nin barajı geçmesinin 'Kürt sorununun barışçıl, demokratik bir biçimde müzakereyle sonuçlanmasını, tutsakların özgürlüğünü, canları pahasına halk için mücadele edenlerin aktif siyasete katılmasını' sağlayabileceğini ifade eden Bakırhan, hükümetin HDP ile açıklama yapmasının belli bir mücadelenin sonucunda geliştiğini vurguladı ve Kobanê zaferinin herkesin zihnini karıştırdığına dikkat çekti. 
 
'MESELE HÜKÜMETİN DEĞİL, BİZİM NE YAPACAĞIMIZ'
 
Bakırhan, "Bundan sonrası için hepimiz üzerine düşeni sorumlulukla yerine getirmelidir. Türk Cumhurbaşkanı yarın çıkıp külhanbeylik yapabilir, hükümet farklı şeylerde bulunabilir. Mesele bu değil, mesele bizim ne yaptığımızdır, ne yapmamız gerektiğidir" diyerek, 7 Haziran'da Avrupa'dan HDP'ye yüksek oy çıkması için sorumluluk ve duyarlılık çağrısı yaptı.