Arap kökenli Urfa adayı: HDP ortak geleceğimizdir

Seçimlerin en kritik şehirlerinden biri olan Urfa'da Halkların Demokratik Partisi (HDP), Milletvekili adayı Arap siyasetçi Yasin Batan, Urfa'nın Harran ve Akçakale ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Seçimlerin en kritik şehirlerinden biri olan Urfa'da Halkların Demokratik Partisi (HDP), Milletvekili adayı Arap siyasetçi Yasin Batan, Urfa'nın Harran ve Akçakale ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Arap kökenli biri olarak HDP içinde siyaset yapmaktan mutlu olduğunu belirten Batan, "HDP ortak geleceğimizdir" dedi. Şimdiye kadar iktidar ve muhalefet partilerinin kent kökenli Araplara yakınlaştığını ve kırsal alandaki Arap kökenli halkın unutulduğunu sözlerine ekleyen Batan, HDP'nin bunu kırdığını ve birebir iletişime geçerek köy köy çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yasun Batan, Türkiye halklarının tamamına siyaset yapmak için kapılarını açan HDP'den aday olmuş Arap kökenli bir siyasetçi. Urfa için bir ilk olan bu tercih, partililerin Batan'a olan yoğun ilgisinin nedeni. HDP'nin 12 kişilik aday listesinde Harran nüfusuna kayıtlı olan 44 yaşındaki Yasin Batan, HDP siyaset geleneği içerisinde seçilebilir noktadan aday gösterilen ilk Arap siyasetçi. 97 aday adayın yarıştığı Urfa HDP listelerinde, 7 aday adayı Arap kökenli siyasetçi arasından seçilmiş. Mesleği çiftçilik. 

Arap kökenli biri olarak HDP içinde siyaset yapmaktan mutlu olduğunu belirten Batan, HDP'nin ortak gelecekleri olduğunu söyledi. 

GÖLGESİNDE HEPİMİZE YER VAR

Yasin Batan, Harran’ın Arapça adı Köran olan Uzunyol köyünden 12 nüfuslu bir ailenin çocuğu. Muhafazakar eğilimleri olan ailesi ve dostlarıyla uzun uzun değerlendirmeler yapan Batan, aday olduktan sonra olumsuz bir tepki görmediğini, aksine kendisine ailesinden ve Arap nüfusundan destek geldiğini, bundan da mutlu olduğunu söyledi. HDP'nin siyasi anlayışının Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu barış için çok çok önemli olduğunun altını çizen Batan, HDP'nin 'Türkiye partisi' olma yolunda attığı ikna edici adımlarla birlikte, "Bölgenin insanıyım ve barışa katkım olsun" diyerek politikaya atılmış. 

HDP'nin sembolü olan ağacın toplumsal barış ile büyüyüp serpileceğini kaydeden Atan, "Gölgesinde hepimize yer var" dedi.

6 MİLLETVEKİLİ MÜMKÜN

Urfa'da Arap nüfusun önemli bir  bölümünün merkez sağda siyaset yapan ve partiler tarafından bir 'oy deposu' olarak görüldüğünü belirten Batan, bunu yıkmak için tüm enerjileri ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

Yasin Batan, partinin önüne olağanüstü engeller çıkarılmaması durumunda Urfa'da son yerel seçimlerde alınan ivmeyle 6 ve üzeri sandalyenin mümkün olduğunu belirterek, Urfa'da AKP ile burun buruna yarıştıklarını ifade etti. 

Arap nüfusun yoğun olarak yaşadığı Harran ve Akçakale'den Arap kökenli aday adaylarının başta iktidar partisi olmak üzere, diğer partiler tarafından pek önemsenmediğini kaydeden Batan, AKP dahil diğer tüm iktidar ve muhalefet partilerinin kentli Araplara yakınlaştığını ve köylü Arapların bu partiler tarafından geri plana itildiğini söyledi. 

Partilerin kentli Arap nüfusuna yönelmesi sonucunda bunun Harran ve Akçakale merkez ve kırsalında kırılmaya yol açtığını belirten Batan, bunu HDP olarak kırdıklarını ve halkla birebir iletişime geçerek köy köy çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

...