Aksaray’da HDP ile dayanışma etkinliği

HDP’li milletvekili adayları seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. HDP Aksaray İl Örgütü, HDP ile dayanışma etkinliği düzenledi.

HDP’li milletvekili adayları seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. HDP Aksaray İl Örgütü, HDP ile dayanışma etkinliği düzenledi.

“Bizler HDP, Bizler Meclise” şiarıyla düzenlenen etkinliğe HDP Eş Genel Başkan Yardımcılarından ve Van Milletvekili Nazmi Gür, DBP Meclis Üyesi Şirin Altay, Niğde, Nevşehir, Kırşehir il eşbaşkanları, HDP Aksaray İl Başkanı Mühittin Yılmaz, il yöneticileri, HDP bölge milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşları ve kitle katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını HDP Aksaray İl Başkanı Mühittin Yılmaz yaptı. “Bugün burada bulunmanızın bize verdiği umut ve güç ile bundan bir yıl önce Aksaray’da HDP il teşkilatının açılışını yapmak istediğimizde, sözde vatansever olan beş bini aşkın ırkçı, sağcı ve dinci kesilen çevreler günlere il teşkilatımıza karşı linç girişiminde bulunmuştu” dedi.

Aksaray’da o zorlu günlerin artık geride kaldığının açık bir göstergesinin bu etkinliğin düzenlenmesi olduğunu da belirten Yılmaz şöyle devam etti: “Partimize verdiğiniz destek ve bu yeni yaşamın öncüleri sizler olacaksınız. Desteğinizin arkamızda olduğunu hissettiğimiz sürece biz de bütün engelleri aşacağımıza inanarak, canla başla çalışmalarımıza devam edip, partimizin yakaladığı bu tarihi fırsatı halkların kardeşliği ve barışı için değerlendirip temiz ve onurlu bir siyaset yapmaya devam ederek, bu ülkeye hak ettiği barışı sunacağız.”

Tendürek provokasyonunu da lanetleyen Yılmaz, 7 Haziran’dan sonra önlerine çıkacak her türlü provokasyonlara karşı bağışıklık geliştirip, silahtan ve şiddetten yana tavır koyanlara karşı kendilerinin de barıştan yana tavır alacaklarını belirtti.

HDP Eş Genel Başkan yardımcısı ve Van milletvekili Nazmi Gür de 7 Haziran seçimlerini hatırlatarak, “Bu 7 Haziran seçimlerinde öyle büyük hareket, öyle büyük bir parti bu seçimlere giriyor ki, Türkiye’nin kaderini de değiştirecek. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın ve Avrupa’nın kulağı HDP’de ve onun başarısındadır. Bizim önümüzde 12 Eylül askeri darbenin anti demokratik yüzde 10 barajları diktiler. Baktılar ki, bizler yüzde onluk barajları tarumar etmişiz, yaşadığımız bu halk dayanışmasının gücü karşısında kimsenin duramayacağını, mecliste temsilimizi hiçbir gücün engelleyemeyecektir” diye konuştu.

Yüzyıllardır İç Anadolu’ya sürgüne gönderilen, bugüne kadar asimilasyona karşı direnen ve ana dilini hala unutmayıp kültürlerine böylesine bağlı olmalarının AKP’ye verilecek en güzel cevap olduğunu söyledi.

Aksaray’da daha önce aldıkları oyun 3-4 katını alacakları yönünde hedeflerinin olduğunu ve bu hedefin gerçekleşeceğine sonuna kadar inandıklarını da vurgulayan Gür, “Aksaray halkının da desteği ile HDP olarak barajları tarumar edeceğiz” dedi.

Etkinlik Hozan Mahir Karakoçanlı’nın sahne alması ile devam etti.

...