Adsoy, 30 yıllık tutsaklıktan sonra Qoser'de zılgıtlarla karşılandı

Türk devletinin cezaevlerinde 30 yıl tutsaklıktan sonra tahliye edilen Abdulvahap Adsoy, memleketi Qoser’de çiçekler ve zılgıtlarla karşılandı.

En son Bandırma 1 Nolu Kapalı Cezaevi’nde tutsaklığı devam eden Abdulvahap Adsoy, 27 Nisan Cumartesi günü tahliye edildi. 

Adsoy, Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde 1993 yılının aralık ayında tutuklanarak, cezaevine konulmuştu. 

Hukuksuzluğu ve keyfiliği ile bilinen adalet mekanizması Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından müebbet hapis cezası verilen Adsoy, 30 yılını Türk devletinin cezaevlerinde geçirdi. 

Tahliye edildikten sonra memleketine dönen Abdulvehap Adsoy, silesi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından Mêrdîn Havalimanı’nda çiçek ve zılgıtlarla karşılandı. 

Adsoy, buradan konvoy eşliğinde Sanayi Mahallesi’ndeki aile evine geçerken, evinin önünde de davul ve zurnayla karşılandı. Adsoy için halaylar çekildi, zılgıtlar atıldı.

Karşılama sırasında konuşan Adsoy, “Bir söz verdim ve bu sözümü yerine getirmek için yaşayacağım. 30 yılımı geçirdim ancak ruhum hep sizlerleydi. Kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim. Gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Halkımız arkamızda olduğu sürece bize kimse bir şey yapamaz. Hepinize teşekkür ederim” dedi. 

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Mêrdîn Şubesi Eşbaşkanı Salih Kuday ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve cezaevlerinde devam eden eylemlere dikkat çekerek, mücadele kararlılığını vurguladı.