Adalet Nöbeti: Bu görüntü Bakanlığın utancı

Emine Şenyaşar, polis bariyerlerine karşın Türk Adalet Bakanlığı önünde Adalet Nöbeti’ne devam etti. DEM Parti Milletvekili Gergerlioğlu, “Burada bir anne Adalet Bakanlığı’nın önünde adalet istiyor. Bu görüntü bu bakanlığa utanç olarak yeter" dedi.

EMİNE ŞENYAŞAR

Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 2018 tarihinde AKP’liler tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti, Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde 77’nci gününde de devam etti. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte bakanlık önüne giden Emine Şenyaşar’ın eylemine engel olmak isteyen polisler bakanlığın önünü bariyerler ve araçlarla kapattı. Ancak Emine Şenyaşar’ın direnişi sonrası, kurulan bariyerler kaldırıldı.

‘BU GÖRÜNTÜ BAKANLIK İÇİN UTANÇTIR’

Türk meclisinden bakanlık önüne geçen Emine Şenyaşar, oğlunun bırakılması talebini yineleyerek oğlu serbest bırakılana kadar Adalet Nöbeti’ne devam edeceğini belirtti. 

Şenyaşar ailesini ziyaret eden DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ferit Şenyaşar’ın bu haksızlığı defalarca Meclis’te dile getirdiğini ancak AKP’li vekiller tarafından susturulmaya çalıştığını çünkü Şenyaşar’ın mücadelesinin haklı olduğunu belirterek, “Bu adaleti sağlamak hepimizin görevi olmalıdır. Ben buradan 85 milyona sesleniyorum. Burada bir anne Adalet Bakanlığı’nın önünde adalet istiyor. Bu görüntü bu bakanlığa utanç olarak yeter. Adalet dağıttığını söyleyen ve binlerce soru önergemize de cevap vermeyen Adalet Bakanlığı için bütün bunlar utançtır” dedi. Gergerlioğlu, adil bir yargılamanın yapılması ve gerçek suçluların cezalandırılması gerektiğini kaydetti.