Rojavalı mültecilere: Burası sizin evinizdir

Rojavalı mültecilere: Burası sizin evinizdir

Hamburg Demokratik Toplum Merkezinde mülteci olarak Schnackenburgallee kampında zor koşullar altında çadırlarda yaşayan Rojavalı aileleriyle yemekli toplantı gerçekleştirildi.

 Bir süredir mültecilerin koşullarını düzeltmek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunan Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir ve Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleştirilen buluşmada, yemek yendikten sonra Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından Demokratik Toplum Merkezinin Eşbaşkanı Mithat Kaya bir konuşma yaparak misafirleri selamladı.

Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir, mültecilerin barındırma ve sağlık sorunlarını gidermek için parlamento nezrinde yürüttüğü çalışmaları aktardı. Salonda bulunan herkesin yüreği şuanda Kobane için yandığını belirten Özdemir, Sol Parti’nin gönderdiği ilk gözleme heyeti Pirsus’a ulaştığı, kendisinin de ikinci bir heyetle Salı günü sınıra geçeceğini açıkladı. Ardından söz alan PYD temsilcisi, düşmanın korktuğu tek şey Kürtlerin birliğinin olduğunu belirterek, Kürt halkının özgürlüğe çok yakın olduğunu ve Demokratik Toplum Merkezini herkesin kendi evi ve sorunları çözme yeri olarak görmesi gerektiğini dedi. Konuşmaların ardından avukat Erkan Özkan, iltica konusunda kısa bir sunum yaparak Rojavalıların Almanya hukuku hakkındaki sorularını yanıtladı.