Özgürlük için savaşını hiçbir engel durduramaz!

Özgürlük için savaşını hiçbir engel durduramaz!

Kobanê'de her iki ayağından engelli olan Mahmud Salih kapısının önünü mevzi haline getirerek savunma direnişine katılıyor. “Özgürlük için savaşan insanı hiç bir engel durduramaz” diyen Salih, Kobanê'yi sonun kadar YPG güçlerinin yanında savunacağını söylüyor.

Doğuştan engelli olan ve her iki ayağını da kullanamayan 50 yaşındaki Mahmud Salih isimli Kobanê'linin direnişi DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı destansa dönüşen ve bazı çevrelerce “mucize” olarak tanımlanan Kobanê direnişinin sırrını açıklar nitelikte. Evinin önünü mevziye dönüştüren Mahmud Salih, hem evini hem de sokağını YPG güçlerinin yanında koruyor. Savaşın ileri cephelerine giderek DAİŞ'e karşı savaşmak isteyen Salih'i YPG komutanları engelliyor.

Salih, Kobanê'yi kanının son damlasına kadar savunacağını ifade ederek, herkese “direnişe katılın” çağrısında bulunuyor.

“ÖZGÜRLÜK İÇİN HİÇ BİRŞEY ENGEL DEĞİLDİR”

“Kobanê'de doğdum doğuştan engelliyim ve iki bacağım da sakat, yürüyemiyorum” diyen Mahmud Salih, “Kobanê'de savaş başlayınca çok düşündüm. Herkes Kobanê'yi terk ediyordu. Terk etmenin çözüm olmadığına karar verdim. Engelliydim ama insan isterse çok şey yapabilirdi. Ben de toprağım için özgürlüğüm için çok şey yapabilirdim. Bu sokakta tek başına eşimle birlikte kaldık. Kapımın eşiğini bir mevzi haline getirdim kendim için. Burada evimi ve sokağımı savunuyorum” dedi.

“ÖN CEPHEDE SAVAŞMAK İSTİYORUM”

Geceleri kapının hemen girişine geçtiğini belirten Mahmud Salih, gündüzleri de nöbetini kapısının önünde sürdürdüğünü kaydetti. Salih şöyle devam etti, “ Bu şekilde hem YPG güçlerine destek oluyorum ve Kobanê direnişinde yerimi alıyorum. YPG komutanlarına daha ön cephelerde bana bir mevzi vermelerini istedim ama bana kapında, sokağında nöbet tut, bu mevziler bizim için önemlidir dediler ve ön cephelere gitmeme engel oldular”

“KOBANÊ'YE GELİN VE DİRENİŞE KATILIN”

Kobanê'nin direniş kalesi olduğunu hatırlatan Mahmud Salih, “Kobanê'den ayrılan insanlarımıza sesleniyorum, ben bu halimle burayı terk etmedim ve direniyorum. Direnmek insana güç veriyor, irade katıyor. Şu an da kendimi çok güçlü hissediyorum. Düşman bu sokağa yaklaşırsa YPG güçleri ile birlikte sonu kadar savaşabilecek iradeye sahibim. Sizler bulunduğunuz yerlerden gelin ve direnişe katılın. En azından hiç Bir şey yapamazsanız da kendi kapınızı koruyabilirsiniz. Her kapıyı, her sokağı birer mevziye dönüştürebilirsiniz” diye konuştu. YPG/YPJ'nin zaten her alanda savunmalarını yaptığını aktaran Mahmud Salih, kendilerinin onlara destek olmaları gerektiğini ifade etti.

“İRADEMİZİ ÖNDER APO'DAN ALDIK”

“Bize bu iradeyi veren önder Apo'ya minnettarız” diye devam eden Mahmud Salih, sözlerini şöyle noktaladı; “Önder Apo'ya söz veriyoruz, onun felsefesi bize burada güç veriyor. Ben bu halimle önder Apo ve YPG 'den aldığım güç ile direniyorum. Önder Apo felsefesi ve YPG direnişi olmasaydı bu gücü bulamazdık. Kobanê'yi savunacağız. Tek elimiz tek ayağımız kalsa da savunacağız. Kanımızın son damlasına kadar savunacağız.”