Kobanê ile dayanışma gecesi

Kobanê ile dayanışma gecesi

Fransa’nın Bordeaux kentinde Kolektif Kobanê, Kobanê ile dayanışma gecesi düzenledi. Gecede yazar Pascal Torre ve NPA’dan Yann Peuch de Kobanê gezilerinden izlenim paylaştı.

Fransa’nın Boreaux kentinde Kolektif Kobanê, Kobanê ile dayanışma gecesi düzenledi. Gecede Fransız yazar ve Komünist Partisi’nden yazar Pascal Torre ile NPA’dan Pann Peuch, Kobanê gezisinden izlenim paylaştı.

Gece Yann Peuch’in Suruç’tan çekmiş olduğu kısa film ile başladı. Pascal Torre, Yann Peuch ve Kolektif Kobanê’den bir temsilcinin konuşma yaptığı panelle devam etti

Torre Kürdistan gezisi esnasında Türk devletinin DAİŞ vahşetinden kaçan Kürt ve Êzîdîlere karşı ikiyüzlü politikasına dikkat çekti. 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan’ı yakından tanıdığını söyleyen Torre, Doğan’ın sürekli Fransızların bir şeyler yapması gerektiğini söylediğini belirtti. Katliamı duyduktan sonra da Kürdistan özgürlük mücadelesi için emek vermeye karar verdiğini kaydeden Torre, “Fransa hükümetinin Kürt politikası yanlıştır. Türkiye ile aralarında kirli politikalara son vermesi gerekiyor” dedi.

Fransa Kürdistan Dayanışma Derneği olarak da Suruç’taki halka yardım malzemeleri gönderdiklerini sözlerine ekledi.

NPA’dan Yann Peuch ise, Suruç’taki gezi esnasında Mürşitpınar sınır kapısında DAİŞ ve JİTEM’in ortak çalıştıklarına şahit olduklarını söyledi. Bu anları kaydettiğini ancak, kontrol noktasında bütün malzemelerine el konulduğunu belirtti.

Paris’teki Charlie Hebdo saldırısından sonra “terörle mücadele” adı altında çıkarılacak yasanın ahlaki olmadığını da vurguladı.

Fransızların yoğun ilgi gösterdiği gecede ayrıca Kürt mutfağından yemekler de sunuldu. Gecede yerel sanatçılardan Çetin Zilan, Ozan Reber, Rojda ve Aras da sahne aldı.