Farklı tarihlerde yaşamını yitiren gerillalar için taziye

Farklı tarihlerde yaşamını yitiren gerillalar için taziye

MEYA-DER, Amed, Bismil ve Silvan'da çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren gerillalar için taziye kurdu.

MEYA-DER Bismil Temsilciliği, farklı tarihlerde yaşamını yitiren Emriyet Avşar, Nurullah Erdem, Mehmet Bulut, Eşref Bozkurt ve İhsan Kaplan için Ulutürk köyü (Aşağı Darlı) Hz Ali Camii Yas Evi'nde taziye kurdu.

Kitlesel olarak başlayan taziyeye BDP Bismil İlçe Eş Başkanı Tufan Tunç, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, MEYA-DER Bismil çalışanlarının yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Taziyenin kurulduğu salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 5 gerillanın fotoğrafı ile PKK bayrağı asıldı. Taziyede konuşan BDP Bismil İlçe Eş Başkanı Tufan Tunç, "Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler bu halkı bir araya getirdi. Başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere bütün Kürt halkının başı sağ olsun diyorum. Herkes bilmeli ki Kürt halk tüm dünya halkları gibi özgürlüğüne kavuşacaktır" dedi.

Bu arada MEYA-DER Amed’de ise, farklı tarihlerde yaşamını yitiren PKK'li Ali Kırboğa (Mele İsmail), Muzaffer Tutal (Diyar) ve İdris Efe (Azad) için Liceliler Yas Evi'nde taziye kurdu. Taziyenin kurulduğu salona Öcalan ve yaşamını yitiren gerillaların fotoğrafı ile HPG bayrağı asıldı.

MEYA-DER üyeleri ile kitlenin katıldığı taziyede "Şehid namirin" ve "Be serok jiyan nabe" sloganları atıldı. 

MEYA-DER Silvan Temsilciliği ise farklı tarihlerde yaşamını yitiren PKK'li Behçet Çetinkaya (Hebun), Şükran Çetinkaya (Bermal) ve Şaban Ezer (Şevger Zana) için Konak Mahallesi Taziye Evi'nde taziye kurdu. BDP İlçe Örgütü binasında bir araya gelen ve aralarında BDP Silvan İlçe Eş Başkanı Kerem Canpolat, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP'li yöneticiler, MEYA-DER, KURDI-DER temsilcileri, PKK ve HPG'lilerin ailelerinin de bulunduğu yüzlerce kişi Gazi Caddesi üzerinden yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan taziye evine doğru yürüyüşe geçti.

Yaşamını yitiren gerillalar ile Öcalan'ın fotoğrafı ve PKK bayraklarının taşındığı yürüyüş polis ablukasında gerçekleştirildi. "Bijî Serok Apo" ve "Farqîn uyuma şehidine sahip çık" sloganlarının atıldığı yürüyüş boyunca "Çerxa şoreşê" marşı okundu. Konak Mahallesi Batman Caddesi üzerine gelen kitlenin önü polisler tarafından kesildi. BDP'liler ve polisler arasında yaşanan kısa gerginliğin ardından polisler tekrar yolu açarken, kitle "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde yürüyüşe devam etti.

Batman Caddesi üzerinden taziye evine gitmek için ara sokağa giren kitlenin arasına karışan iki polise tepki gösteren gençler ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Tansiyonun yükseldiği sokakta BPD'liler gençleri sakinleştirerek polislere müdahale edilmesini önlerken polisler kitle içinden ayrıldı. Konak Mahallesi Taziye Evi önüne kadar devam eden yürüyüş saygı duruşu ile son bulurken, taziye evi önünde "Çerxa Şoreşê" marşı okundu. Taziye evinde konuşan BDP Silvan İlçe Eş Başkanı Kerem Canpolat, "Herşeyi şehitlerimize borçluyuz ve minnettarız" dedi. Kadınlar için ayrı yerde kabul edilen taziye ziyaretinde konuşan PKK'li Şaban Ezer'in (Şevger Zana) annesi Hafize Ezer ise şunları aktardı: "Kürdistanlı gençlerin başı sağ olsun. Onlar bizim değerlerimizdir. Onların yolunda ilerleyeceğiz. Onlar şerefli halkın değerleridir. Allah'ın yanına kadar başımız diktir. Şimdiye kadar yaptığımızın fazlasını yapacağız. Onların izini kaybettirmeyeceğiz." 

Taziye evinde 3 gün boyunca taziyeler kabul edilecek.