Dünya Barış Hareketi’nden Kürdistan konulu konferans

Dünya Barış Hareketi’nden Kürdistan konulu konferans

Fransa’nın Tulle kentinde düzenlenen konferansta konuşan Dünya Barış Hareketi Avrupa Delegesi Yves-Jean Gallas “PKK kadın-erkek eşitliği konusunda önemli çalışmalara imza attı” dedi. Konferansta ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ ve siyasi tutsakların özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası metni de imzalandı.

Fransa’nın Tulle kentinde, Dünya Barış Hareketi ve Komünist Gençliğin organize ettiği konferansa, Dünya Barış Hareketi Avrupa Yönetiminden Yves-Jean Gallas ve Roza Dersim konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta Gallas Kürdistan tarihine kısaca değindikten sonra PKK’nin 1978 yılında kurulduğunu, PKK’nin kadın ve erkek eşitliği konusunda önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

PKK’nin tüm inançları içinde barındırdığı ve koruduğuna da dikkat çeken Gallas, Türkiye’de Haziran ayında yapılacak genel seçimlere de değindi.

Dünya Barış Hareketi Avrupa Yönetiminden Roza Dersim de “Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın da belediye başkanlığı yaptığı Tulle kentinden PKK’yi terör listesinden çıkarılması çağrısında bulunuyorum. PKK’ye bir an önce silah gönderilmeli” dedi.

Konferans sunumlar ardından soru cevap ile devam etti.

Yapılan değerlendirmelerde PKK’nin Suriye’deki Türkmenleri de DAİŞ’e karşı koruduğu belirtildi.

Konferansa Tulle milletvekili Dominique Grador Vendredi, Genel Çalışma Sendikası (CGT) de destek verdi. Konferansa ayrıca Öcalan ve siyasi tutsakların özgürlüğü için imza kampanyası da imzalandı.