Buenos Aires’te Kobanê ile dayanışma eylemi

Buenos Aires’te Kobanê ile dayanışma eylemi

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Kobanê ile dayanışma eylemi düzenlendi. Eyleme katılanlar Türk büyükelçiliğine kadar bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş ardından yapılan konuşmalarda Kobanê direnişini sahiplenilmesi gerektiği belirtildi.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Kobanê ile dayanışma eylemi düzenlendi. Eylem ülke genelinde 1 milyondan fazla üyesi bulunan Arjantin İşçiler Merkezi Sendikası (CTA), 30 sosyal hareketler ve inisiyatif üyesi örgüt ile kurumun yanı sıra, Plaza de Mayo anneleri, Arjantin’de yaşayan Ermeni örgütlenmeleri, Kürdistan-Latin Amerika Dayanışma Komitesi’nin çağrısı ile gerçekleşti.

Eylem Cabildo Caddesi’nden 500 metre ilerideki Türkiye Büyükelçiliği önüne kadar bir yürüyüş ile başladı. Yol boyunca, “Arapları, Türkmenleri, Süryanileri, Kürtleri koryuan YPG ve YPJ savaşçılarını selamlıyoruz”, “Yaşasın Kobanê direnişi”, “Biji berxwedana Kobanê” yazılı döviz ve pankartın yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve YPJ Komutanı Arin Mirkan’ın posterlerini taşıdı.

Yürüyüşün ardından Türkiye Beyükelçiliği önünde toplanan kitle adına kadınlardan oluşan bir heyet hazırladıkları bir mektubu elçiliğe bırakmak istedi. Elçilik yetkililerinin olumsuz yanıt vermesi üzerine mektup, asayişten sorumlu Arjantinli polis yetkililerine bırakıldı.

Büyükelçilik önünde düzenlenen mitingde ise, Kürdistan-Latin Amerika Dayanışma Komitesi adına bir konuşma da yapıldı. 

Eyleme katılan değişik kurum ve örgüler adına da konuşma yapıldı. “PKK, KCK, PYD ve Rojava’nın yürütütğü demokratik konfederal devrim mücadelesinin yanındayız” mesajı verilen konuşmalarda 1 Kasım Cumartesi günü tüm donyada olduğu gibi Arjantin’de de dayanışma eylemlerine katılım çağrısı yapıldı.

Konuşmalar sık sık, “yaşasın Kobanê direnişi”, “Yaşasın kahraman savaşçı YPJ’li Kürt kadınları”, “Komutan Arin Mirkan ölümsüzdür”, “Yaşasın Rojava devrimi”, “Yaşasın PKK, KCK, PYD” sloganları ile kesildi.

1 Kasım Kobanê ile dayanışma günü etkinlikleri Arjantin’de ise başkent Buenos Aires’in merkezindeki Obelisco Meydanı’Nda yerel saatle 17:00’da başlayacak.