Avrupa’da Kobane için eylem ve toplantılar

Avrupa’da Kobane için eylem ve toplantılar

IŞİD çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarının ardından Avrupa’daki Kürtlerin eylem ve etkinlikleri yayılarak sürüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrinde IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarını kınamak için bir miting gerçekleştirildi.
Strasbourg Demokratik Kürt Toplum merkezi öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda Kürdistanlı, Fransiz Yeşiller ve Ekolojist Partisi üyeleri, DİDF ve Kürt dostu kurumlar ile birlikte  IŞİD çetelerinin Kobanê’ye yönelik yaptıkları saldırıları kınamak ve Avrupalı devletlerin IŞİD’e karşı mücadelede daha aktif rol oynamaları çağrısında bulunmak amacıyla Place Kleber’de bir miting  yaptı.

Mitingde Fransız ve uluslararası kamuoyunun sessizliği protesto edilirken sık sık “Biji Berxwedana YPG” sloganları atıldı. Miting yapılan konuşmaların ardından sloganlarla protesto edildi.

TOULOUSE’DA HALK TOPLANTISI

Toulouse’da bulunan Kürt Demokratik Toplum Merkezi’nde düzenlenen bir halk toplantısıyla son siyasal gelişmeler tartışıldı.

Saint Cyrienne’deki salonda 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda KCD-E Eş Başkanı Murat Ceylan bir konuşma yaptı. Kobanê’nin Rojava devriminin öncü gücü olduğunu belirten Ceylan Avrupa’daki Kürtlerin bu nedenle Kobanê çevresinde kamuoyu oluşturmak için çalışması gerektiğini ifade etti.

ROTTERDAM'DA TOPLANTI

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde bulunan Kürt Demokratik Toplum Merkezinde de Kobanê direnişi ve Ortadoğu’daki son durum konusunda bir halk toplantısı düzenlendi.

60’dan fazla kişinin katıldığı toplantıda yapılan konuşmalarda Kobanê’de ikinci bir Şengal yaşatılmaya çalışıldığı ifade edilerek, Kürtlerin bir varlık yokluk mücadelesi verdiği vurgulandı. Toplantıda tüm Kürtlere Brüksel’de düzenlenecek eyleme katılma çağrısı da yapıldı.

MÜNİH’TE EYLEM

“Kobanê'den Şengal'a Onurlu Direnişi Sahiplen” sloganıyla Münih’te 300’ü aşkın kişinin katıldığı bir eylem gerçekleştirildi.

Stachus Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kobani’ye yönelik saldırıları protesto etti. NAV-DEM adına yapılan konuşmada ISID çetelerinin saldırıları kınandı. DKP ve DIDF adına birer konuşma yapıldı. Yapılan açıklamalarda, Türk devletinin IŞİD çetelerine verdiği destek sert bir dille kınanırken, uluslararası topluma da duyarlılık çağrıları yapıldı.

Eyleme DIDF Münih, DKP, ÖDP, SDAJ  destek sundu. 

LUDWİGSHAFEN’DA PANEL

Ludwigshafen Kürt Toplum Merkezi’nde Demokratik Güç Birliği Mannheim’ın tanıtımı ve Ortadoğu gelişmelerin halkla tartışmak için bir panel düzenlendi. Panele Nav-Dem temsilcisi "Av. Mahmut Şakar", DIDF temsilcisi "Enver Enli", ADHF temsilcisi "Riza Özcan", AABF temsilcisi "Ali Arlıer" panelist olarak katıldı.

Panelde yapılan konuşmalarda Kürtlerin emperyalist güçler tarafından desteklenen IŞİD’i Ortadoğu’dan temizleneceği ifade edilirken Avrupa’daki Kürtlerin kamuoyu yaratmak ve mücadeleyi desteklemek için elinden geleni yapması gerektiği vurgulandı.