Anvers’te Kobanê ve Şengal ile dayanışma gecesi

Anvers’te Kobanê ve Şengal ile dayanışma gecesi

Belçika'nın Anvers şehrinde Kobanê ve Şengal ile dayanışma amacıyla bir gece düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı gece Anvers Slava Kadın Meclisi, birçok Flaman şahsiyet ve demokratik Alevi ve sol çevreler tarafından organize edildi. Gecede Brüksel çocuk korosu ve folklor grubu sahne alırken, Anvers tiyatro grubu "Roboski" adlı kısa bir oyun sergiledi. 

Gecede ayrıca Latin müzik grubu Chamanto, şair Patrick Rottier, şair Nihat Kemal Ateş, sanatçı Hekimo ve müzik grubu Grup Su sahne aldı. Sanatçı Pınar Aydınlar da geceye katılan sanatçılar arasındaydı. Aydınlar gecede kısa bir konuşma yaparak "özgürlük mücadelesinde herkesin mutlaka yapacağı bir şey vardır. Yeter ki mücadelemizi büyüterek yürüyelim. Kobanê'yi yeniden hep birlikte inşa edelim " dedi. 

Geceye konuşmacı olarak katılan PYD Avrupa temsilcisi Sinem Muhammed de Kürtçe ve İngilizce yaptığı konuşmasında "Kobanê de zafer kazandık çünkü özgürlüğe ve demokrasiye inanan bütün halklar bir olduk ve barbarlığa karşı mücadele ettik. Unutmayalım ki Kobanê’de büyük bedeller sonucunda zafer kazanıldı ve buna öncülük edenlerden en başta kadınlar oldu" dedi. Herkesi Rojava devrimi etrafında kenetlenmeye çağıran Muhammed "Şengal’in zaferi de yakındır" dedi.

Gecede yardım kapsamında birçok stand açıldı. Kürt kadınları yaptıkları yemek ve tatlıları satarken, PYD, Aveg-Kon ve Flaman sol parti temsilcileri de standlar açtılar. Aynı zamanda Kobaniê zaferini kutladığı geceye farklı çok kişi katılım sağladı.