Yemen’de sivillerin yaşadığı kamp bombalandı

Suudi Arabistan’ın öncülüğünde bir araya gelen koalisyon güçleri Yemen’in Hacca kentinde, savaş mağdurlarının oluşturduğu bir kampa saldırdı. Saldırı sonucunda en az 45 kişi ölürken, 60 kişi de yaralandı.

Suudi Arabistan’ın öncülüğünde bir araya gelen koalisyon güçleri Yemen’in Hacca kentinde, savaş mağdurlarının oluşturduğu bir kampa saldırdı. Saldırı sonucunda en az 45 kişi ölürken, 60 kişi de yaralandı.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Ortadoğu Program Sorumlusu Pablo Marco, bombalanan kampa yakın olan El Marzak Kampı’na 15 cenaze getirildiğini doğruladı. Aynı zamanda 30 yaralı da hastaneye götürüldü.

Marco, insanların hava saldırı sonucunda yaşamını yitirdiği de sözlerine ekledi. Daha fazla ölünün olma ihtimalinin de yüksek olduğunu belirtti.

Erken saatlerde ise BM’nin Yemen’de İnsani Yardımdan Sorumlu Bürosu’ndan (Ocha) yapılan açıklamada, bir hava saldırısının düzenlendiğini ancak, ölü ve yaralı sayısını netleştiremediklerini duyurdu.

Geçtiğimiz Perşembe gününden bu yana Suudi Arabistan’ın öncülüğünde 9 körfez ülkesinin dahil olduğu koalisyon Yemen’de Husi milislerini bombalıyor.

Görgü tanıkları, ölü ve yaralıları taşıyan ambulansların bombardımandan dolayı El Marzak kampına ulaşmada ciddi sorunlar yaşadığını belirtti. El Merzak’daki yerel yöneticiler de El Merzak kampının da askeri bir kampa 10 kilometre mesafede olduğunu söyledi.